Allsvenskan i fotboll

Öppnar för flytt: ”Måste vara ärlig”

Bråtveit om situationen i Djurgården

Av: 

Per Bohman

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

Helst vill han vara förstemålvakt i Djurgården.

Samtidigt konstaterar en besviken Per Kristian Bråtveit:

– Får jag inte speltid här under hösten så måste jag hitta ett ställe där jag får spela, säger målvakten.

Sportbladet försökte komma i kontakt med målvakten redan för en vecka sedan. Då var Per Kristian Bråtveit fortfarande så besviken och förbannad över petningen mot Hammarby att han inte kände sig redo att genomföra en intervju.

Hur mår du nu?

– Det är klart att det är tufft. Man blir besviken när man inte får spela. Det är tungt. Men man får träna på.

När fick du reda på att du skulle ställas åt sidan?

– Tätt inpå matchen. Det är klart att det var en otrolig besvikelse. Där och då var jag väldigt arg. Det var ett derby och det vill man självklart spela. Tråkigt att sitta vid sidan.

Per Kristian Bråtveit.

”Klart jag reagerade”

Vad fick du för förklaring?

– Samma som tränarna sa i media. Att vi har släppt in för enkla mål. Det är klart att jag reagerade på det.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har varit tydliga med att Bråtveits prestationer inte hållit måttet.

– Vi måste ha ett betydligt bättre målvaktsspel. Vi släpper in väldigt enkla mål, sa Bergstrand till Sportbladet inför matchen mot Bajen.

Köper du förklaringen?

– Jag håller inte med. Att målen vi släpper in är för enkla? Jag tycker inte det. Om jag hade hållit med så hade jag varit mindre besviken. Men jag håller inte med. Självklart blir jag sur över alla mål vi släpper in, alla målvakter vill alltid bli bättre. Något av målen ska jag ha tagit. Men att det skulle vara så många enkla mål? Nej. Man behöver inte hålla med sina tränare om allt även om man respekterar varandra.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

Hur tar han offentlig kritik?

Hur ser du på offentlig kritik från dina tränare?

– Jag läser inte så mycket. Jag kan inte tala för mig själv heller, jag har haft det bra, men om jag ska säga något generellt. Man kan kritisera offentligt men det är viktigt att ta det med spelarna först. Det får inte bli en chock att läsa det. Men jag har inte upplevt något dåligt så. Generellt sett vill jag dock ha ett face to face-möte innan kritik kommer ut.

24-åringen värvades in som uttalad förstemålvakt inför 2019. Så enkelt har det inte blivit. Norrmannen petades av Tommi Vaiho under guldåret, tog tillbaka platsen i somras men har nu ställts åt sidan igen.

Öppnar för att lämna

Hur har det varit?

– Tiden har ändå varit bra. Jag fick komma hit och vinna guld första året. Det värdesätter jag högt. Det betydde så mycket för så många. Visst var det tufft att petas men jag var ändå en del av gruppen som tog guld. Så det blir fel att säga att jag inte har haft det bra, även om jag skulle vilja spela mer.

Vid flera tillfällen under intervjun betonar Bråtveit att han helst av allt vill kämpa till sig en plats i startelvan men är också öppen med att byta klubb om han inte får förtroende.

Vill du spela vidare i Djurgården 2021?

– Jag har inte tänkt på det än. Det är långt till fönstret öppnar. Jag vill träna på här i Djurgården. Jag vill betona att det allra bästa vore om jag kunde kämpa mig tillbaka och bli startman i Djurgården, men om det inte händer under hösten så måste jag vara ärlig mot mig själv och klubben. Jag behöver speltid. Får jag inte den här så måste jag hitta något annat. Det bästa vore om det blev i Djurgården, men om det inte blir så kan jag inte sitta vidare på bänken. Min ålder är en fin ålder för målvakter om du får spela matcher, så då måste jag hitta ett ställe där jag får speltid.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson menar att det är upp till Bråtveit själv att vinna tillbaka tränarnas förtroende.

– Ska han ha förstahandskarna måste han träna på planen, då kan han inte vara på gymmet. Jag är på träningen nu men han är inte här utan rehabar, säger Andersson.

Hur ser du på att han vill flytta om han inte får mer speltid?

– Jag har respekt för den åsikten. Han har kontrakt med oss och är här för att spela fotboll, men på elitnivå är det konkurrens och vi har tre väldigt bra målvakter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Så ska Djurgården nå en Europaplats: ”Det var en styrka förra året”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Fotboll