Vittsjö GIK

Märkliga varningen: ”Väldigt otydligt”

Vittsjös Lisa Klinga: ”Snopet”

Av: 

Fredrik Andersson

Anna Rydén

FOTBOLL

Det var inte bara matchen mellan Linköping och Vittsjö som blev mållös.

Även högerbacken Lisa Klinga blev det när hon varnades, trots att domaren hade vinkat in henne på plan.

– Det var lite snopet, säger 30-åringen.

Det var efter en löpduell mot Linköpings Uchenna Kanu i den sjätte minuten som Vittsjös högerback Lisa Klinga plötsligt böjde sig, drog ner ena strumpan och började fixa med sitt lindade högerknä. Målvakten Sabrina D’Angelo, som var redo att sätta igång spelet efter en offsideavblåsning, tog i stället av sig handskarna och hjälpte sin lagkamrat. Även mittback Clare Polkinghorne fanns där för att assistera.

Då klev domaren in och visade att Klinga skulle gå av banan för att genomföra omplåstringen.

– Det var därför jag gick av plan. Jag har haft lite känning i knäet och så behövde jag lossa på tejpen. Så jag fick inte av den, då var jag tvungen att gå av plan, berättar högerbacken.

Andramålvakt Shannon Lynn ryckte genast in. Skotskan kom springande från bänken och hjälpte Klinga bakom målet. Det tog 30 sekunder. Sen var högerbacken redo för igen.

Hon vinkades in av domaren, men missade helt att han gestikulerade mot långsidan.

Så när Klinga sprang in där hon gick ut, på kortsidan, möttes hon av ett gult kort.

– Jag pratade med domaren i paus och förklarade att han vinkade in henne och varnade henne, då sa han att det var för att hon gick in på kortsidan och inte långsidan, det kände inte hon till när han vinkade, säger Vittsjös tränare Robert Bergström.

”Otydligt”

Huvudpersonen själv:

– Jag behövde gå av och så sa domaren att jag skulle ropa när jag ville in, då ropade jag och han vevade in mig, då gick jag ju in – och sedan fick jag gult kort. Det såg ut som att han vevade in mig utifrån där jag stod. Det var väldigt otydligt, lite snopet, säger Klinga.

Matchen, som stundtals var ganska tempofattig, slutade 0–0. Linköping skapade den absolut hetaste målchansen när Olga Ahtinen dundrade ett skott i ribban.

Mer oroväckande för Vittsjö var den skada som anfallsstjärnan Clara Markstedt drog på sig. Redan i den tolfte minuten fick 31-åringen dubbla smällar av landslagsbacken Nilla Fischer men det var i den trettonde minuten som hon blev liggandes.

En lång boll från målvakt D’Angelo skarvades vidare av Emily Gielnik och precis utanför straffområdet så stoppades den framstormande Markstedt till slut av Fischer.

”Ska undersökas”

Vittsjöanfallaren reste sig och spelade vidare ett tag men till slut höll det inte längre och i den 36:e minuten fick gästerna byta ut anfallaren.

– Det är en knäskada, vi ska undersöka henne i början av veckan så får vi se vad det kan röra sig om. Det är för tidigt för att säga vad det kan vara, jag hoppas inte det ska hålla henne borta för länge, hon är otroligt viktig för vårt anfallsspel, säger Robert Bergström.

Har hon haft problem med det tidigare, eller är det något nytt?

– Hon har väl haft lite problem tidigare med just det knäet, men det är inget som hämmat henne nu i slutet, utan det uppkom i dag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Vittsjö GIK

LÄS VIDARE

Rosengård tog sjätte raka – trots storspelande målvakt

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Vittsjö GIK

Linköpings FC

OBOS Damallsvenskan i fotboll