Sportbladet anordnar historisk damallsvensk gala

Publicerad 2020-11-05

Det blir en historisk kväll.

22 november kommer Sportbladet att anordna ”Damallsvenskans bästa” – OBOS damallsvenskans första egna gala någonsin.

– Det känns grymt bra att Sportbladet avslutar den damallsvenska säsongen med en gala. Vi vill på vårt sätt uppmärksamma och hylla de suveräna insatser som gjorts av spelarna 2020, säger Sportbladets sportchef, Patric Hamsch.

Vackra mål, omdiskuterade övergångar och stenhårda strider i både toppen och botten. Det är en händelserik damallsvensk säsong som haft det allra mesta.

Och det är klart att den ska summeras och firas ordentligt.

22 november, 19.00, är det dags.

Här, på Sportbladet.

”Olagligt att missa”

I studion kommer våra egna profiler Anna Rydén, Emelie Fredriksson och Kristoffer Bergström att bjuda er på det allra bästa från årets säsong. Bland annat kommer kvällen innehålla mängder av prisutdelningar och du som tittare kommer att få ta del av det hetaste som hänt under årets säsong i damallsvenskan.

– Det är olagligt att missa galan. Jag tror att det står i någon paragraf någonstans att det kan medföra böter eller fotboja. Det är i alla fall högst olämpligt. Det blir magnifika mål och superfula mål, makalösa prestationer och hemska tabbar, genialiska insatser och den ynkligaste lilla bengalskandal som världen skådat, säger Kristoffer Bergström.

– Det är klart att det är lite nervöst att se var den här bollen som vi sparkar upp i luften landar, samtidigt som det är väldigt inspirerande att få vara med på den resan. Det känns som det är på tiden att damallsvenskan får en egen gala. Spelarna som till vardags förgyller vår inhemska liga förtjänar att prisas på samma sätt som herrarna har gjort sen 2013.Det ska bli kul att se tillbaka på det här märkliga fotbollsåret. För trots att en pandemi har gjort 2020 till ett alldeles speciellt år så har vi fått se en hel del minnesvärda fotbollsögonblick, säger Anna Rydén.

Ska bli ännu vassare

Vi på Sportbladet kan också blicka tillbaka på vår första säsong som sändande bolag av damallsvenskan. Något vi sänder i två år till.

– För oss på Sportbladet har första året som sändande bolag varit riktigt roligt. Vi har tagit bevakningen av Obos Damallsvenskan till en helt ny nivå och serien, spelarna och lagen har fått den uppmärksamhet som de förtjänar. Vår trafik har ökat rekordartat och vår journalistik är klart bättre än tidigare år. Jag ser verkligen fram emot nästa säsong där vi såklart siktar på att göra det ännu vassare, säger Patric Hamsch.

Du ser avslutningen i damallsvenskan på Sportbladet Play!