Djurgårdens nyförvärv säker på dominans: ”Tro mig”

Djurgårdens nyförvärv Peter McGregor.
Djurgårdens nyförvärv Peter McGregor.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf vill ge sitt nyförvärv tid.

Själv vill Peter McGregor in och leverera från start.

– Men om jag får spela så kommer jag definitivt dominera. Tro mig, säger han till Sportbladet.

Han har precis avslutat sin fjärde träning med Djurgården. Allt har fungerat som det ska för Peter McGregor sedan han landade för lite mer än en vecka sedan.

Hittills har han blivit förtjust över kvaliteten hos sina lagkamrater.

– Jag är riktigt imponerad. Kvaliteten är väldigt hög och nivån är enorm. Jag kommer nå dem. De (sportsliga ledningen reds anm.) har ett specialprojekt för mig. Så jag ska kunna nå nivån de vill ha. Det kommer ta tid, men jag lägger ner arbetet, säger 20-åringen till Sportbladet.

Vad är det för specialprogram?

– Det är både fysiskt och tekniskt. Jag är mest i gymmet för att bygga upp min styrka och de lär mig hur jag ska kontrollera all min kraft.

Thomas Lagerlöf bekräftar att det kommer ta tid för Peter McGregor att komma in i laget. Men han ser redan tydliga spetsegenskaper i den jamaicanska anfallaren.

– Han har järnfysik. Tokstark i kroppen och så. Det är väl ungefär vad man har kunnat se så här långt. Det är fysiken som är det man kan se direkt, säger han.

”Jag vet det”

Själv adderar huvudpersonen en egenskap.

– Jag är väldigt stark och kraftfull. Min största egenskap är nog min snabbhet. Jag springer förbi försvarare och avslutar, säger Peter McGregor.

Och du ska tydligen vara lika bra med bägge fötterna?

– Ja, min förre tränare Jermain Thomas lärde mig att använda båda fötterna. För om jag ville bli proffs i Europa så behöver spelare oftast kunna använda båda fötterna bra. Så jag tränade min svagare fot och blev rätt bra med den. Nu är det helt naturligt.

Thomas Lagerlöf är tydlig med att värvningen av Peter McGregor är långsiktig.

– Det är ingen som tror att han ska leverera massor här de närmsta månaderna, säger Djurgårdens tränare.

Men själv garanterar 20-åringen leverans, om han skulle få speltid.

– Om de (Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf) spelar mig så är det jättebra. Men om jag får spela så kommer jag definitivt dominera. Tro mig. Men jag fokuserar främst på säsongen därefter.

Men du skulle dominera om du får spela?

– Ja, tro mig. Det skulle jag. Jag vet det.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.