Marko Johansson

Marko Johansson om konkurrensen med Johan Dahlin i MFF

”Då är man inte riktigt frisk”

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

MALMÖ. Näst flest insläppta mål i allsvenskan och en spelklar Johan Dahlin i kulisserna.

Känner sig MFF-målvakten Marko Johansson stressad nu?

– Nej, om det inte är konkurrens i Malmö lever man ju loppan, säger han.

Det blev visserligen seger mot Varberg men Malmö FF släppte in två baklängesmål igen och har nu näst flest insläppta mål (nio) i allsvenskan efter just Varberg.

– Det är frustrerande. Vi får jobba på det. I en sån här match ska de inte komma till ett sånt läge, säger MFF-målvakten Marko Johansson om Varbergs andra mål där Simon Karlsson Adjei kunde knoppa in ett inlägg omarkerad mellan två passiva MFF-backar.

”Saknat hans charm”

Det kunde faktiskt blivit en ny poängförlust för MFF. Johansson gjorde en stark räddning på Albin Mörfelts låga skott i slutminuterna.

– Tur att man hann se den till slut. Jag såg den i sista sekund. Klart det var skönt och viktigt att göra en sådan räddning och se till att vi fick tre poäng.

Samtidigt som det läcker bakåt är MFF:s tidigare förstemålvakt, Johan Dahlin, nu fullt tillbaka efter den axelskada som hållit honom borta sedan i augusti.

Hur känns det, Marko?

– Det är jävligt kul. Man har saknat honom på träningsplanen, speciellt hans charm och hur han är som människa. Jag ser upp till honom. Vad som sedan händer kan inte jag avgöra. När det väl händer får man se vad som händer.

”Då lever man ju loppan”

Hur ser du på konkurrensen?

– Klart att det ska vara konkurrens i Malmö. Om det inte är konkurrens i Malmö lever man ju loppan.

Blir du inte stressad?

–Nej, det ska man inte vara. Det är en fin vän. I slutet av dagen är vi konkurrenter. Jag gör mitt. Sedan får man ta det som händer sedan.

Men 22-åringen vill ju inte släppa ifrån sig platsen frivilligt.

– Det är klart att man vill behålla platsen. Vill man inte det är man ju inte riktigt frisk, höll jag på att säga. Jag vill fortsätta spela. Vad Malmö och Jon väljer är upp till dem, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Pavle Vagic hyllad efter första allsvenska MFF-matchen på tre år

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Marko Johansson

Johan Dahlin

Malmö FF