Per Frick jagades av utländsk klubb: ”Var något litet bud”

Publicerad 2021-04-11

Cypriotiska Pafos FC jagade Elfsborgs poängkung Per Frick efter fjolårssuccén, men flytten uteblev.

Själv våndas han dock inte av att strosa runt på de allsvenska arenorna ett år till.

– Det är rätt häftigt att göra min nionde säsong i Elfsborg och fortfarande känna mig hungrig på mer, säger 28-åringen till Sportbladet.

Följ ämnen
IF Elfsborg

Förra säsongens match mellan Elfsborg och Djurgården i Borås slutade 1–0 till hemmalaget. Efter ett dråpligt självmål av Jacob Une Larsson var matchen avgjord med bara några få minuter kvar att spela.

Per Frick minns matchen väl.

– Det var väl en av ganska få matcher där vi kanske inte var det bättre laget, som vi ändå vann. Sen på bortaplan tycker jag att det var ganska jämnt och det blev lika också, säger han till Sportbladet.

”Har alla chanser att vinna den matchen”

På söndag drabbar lagen samman igen på Borås Arena, i den allsvenska premiären. Och Per Frick ser inga anledningar till varför inte Elfsborg ska vinna matchen.

– Vi ska ha goda chanser. Vi hade tufft för Djurgården förra året. Det är ett starkt lag och de har en bra trupp och det kommer bli en tuff match. Sen har vi alla chanser att vinna den matchen. Jag tycker att det är skönt att vi får ett topplag direkt och går in i hetluften. Det är bara positivt.

Förra säsongen slutade Elfsborg på en andraplats bakom Malmö. Boråslaget gjorde sin bästa säsong sedan 2012 när man tog guldet. För Per Frick personligen var det även anfallarens bästa säsong poängmässigt – med tio mål och sju assist.

– Det var väl en bra säsong på alla sätt. Jag fick vara med och spela mycket, laget gick bra och jag kände mig starkt bidragande till det. Så jag försöker ta fjolårssäsongen in i den här säsongen och självklart spetsa till allting, säger han.

Per Frick.

”Det kan han absolut vara”

Försäsongen har varit stökig för Per Fricks del. Anfallaren har dragits med skadeproblem, vilket i sin tur lett till att Marokhy Ndione har fått chansen i Fricks ställe.

Och 21-åringen har gjort det bra.

– Han har tagit steg under försäsongen och närmar sig absolut en startplats. Konkurrensen har hårdnat och det är viktigt för laget också att vi har så många spelare som möjligt med hög allsvensk klass. Förhoppningsvis så levererar han för laget och hjälper oss ta poäng och vinna matcher.

Är han din arvtagare?

– Det kan det absolut vara. Men jag känner mig inte riktigt så gammal, säger Per Frick och skrattar.

Men du skulle kunna vara aktuell för en utlandsflytt?

– Man vet aldrig. Men han har absolut alla kvaliteter för att bli en bra allsvensk fotbollsspelare.

Ett utlandsäventyr för Per Frick var inte särskilt långt borta i vintras. Efter fjolårets succésäsong fanns det ett konkret intresse för anfallaren.

– Det var något litet bud från någon klubb på Cypern. Men det blev inte riktigt superaktuellt, utan fokus har väl hela tiden varit på den här säsongen med Elfsborg. Att prestera här och så får vi se i framtiden.

Vilken klubb var det?

– Pafos. (Nahir) Besara var där för något år sedan tror jag.

Ringde du honom eller Linus Hallenius om hur det är på Cypern?

– Nej, men det ska vara ganska skönt kan jag tänka mig. Just livet runt om.

”Rätt häftigt att göra min nionde säsong i Elfsborg”

Och bättre betalt?

– Ja, precis. Vi får se. Men det kanske blir allsvenskan resten av karriären också.

Har du en ambition om att testa spel utomlands?

– Jag brukar säga att man väl har två drömmar. Det är klart att man kan se på andra ligor och tänka att det hade varit kul att testa. Samtidigt som det är rätt häftigt att göra min nionde säsong i Elfsborg och fortfarande känna mig hungrig på mer. Att kunna bli en trotjänare i klubben är också en ambition och ett mål jag har.

Var det anledningen till att det inte blev en flytt till Cypern?

– Det är väl så himla många saker som ska klaffa. Att klubben ska vilja, att jag ska vilja och allt runt om. Sen är det väl som alla fotbollsspelare säger, att man inte stänger några dörrar riktigt. Utan man vet inte. Det kan vara nästa säsong så kanske jag inte platsar i Elfsborg, så man ska inte ta någonting för givet.