Allsvenskan i fotboll

Deadline day – här är elva kontraktslösa spelare

Av: 

Fredrik Andersson

Guillermo Molins.
Guillermo Molins.

FOTBOLL

I natt stänger det svenska transferfönstret.

Här är elva spelare som fortfarande står utan klubb.

Nästa helg, den 10 april, börjar en ny säsong av såväl allsvenskan som superettan. Klubbarna i de båda serierna har fram till i natt på sig att värva nya spelare, då transferfönstret stänger. Spelare som står utan kontrakt fram till det att fönstret stänger får dock skriva på för en klubb efter fönstret stänger i natt.

Här är en potentiell elva med spelare utan kontrakt.

John Alvbåge – Adam Eriksson, Rasmus Bengtsson, Rasmus Lindkvist – Erkan Zengin, Amin Affane, Gustav Svensson, Marcus Olsson – Mervan Celik, Guillermo Molins, Omar Eddahri.

John Alvbåge.

38-årige John Alvbåge tillhörde i fjol Lindome i division 1 och har under försäsongen varit med och tränat med allsvenska Örebro, som han tillhört tidigare. Och 38-åringen har öppnat upp för en återkomst.

– Det hade varit extremt roligt, sa han till Fotbollskanalen i början av mars.

30-årige Adam Eriksson lämnade Helsingborgs IF i samband med när klubben i fjol degraderades till superettan.

– Det är knappt en enda klubb i Sverige som söker en vänsterback, sa han till Borås Tidning tidigare i veckan.

34-årige Rasmus Bengtsson bröt tidigare den här månaden med Malmö FF – och han var besviken.

– Jag tycker inte att jag fick chansen att bevisa mig efter min skada, sa han .

30-årige Rasmus Lindkvist lämnade AIK vid årsskiftet och har därefter, enligt Expressen, uppgetts vara på väg till superettan-klubben Gif Sundsvall.

Erkan Zengin.

35-årige Erkan Zengin skrev så sent som i januari i år på för turkiska Tuzlaspor, men lämnade klubben efter bara en månad. ”Jag har lämnat på eget bevåg”, skrev han på Twitter i februari.

27-årige Amin Affane bröt med IFK Göteborg i vintras, därefter har GP, i början av mars, skrivit att superettan-klubben Jönköpings Södra visat intresse för mittfältaren.

34-årige Gustav Svensson lämnade Seattle Sounders i vintras när avtalet gick ut. Var därefter aktuell för en återkomst till IFK Göteborg, som uteblev. Har länge varit på väg till kinesiska Guangzhou City. ”Han är på väg till Kina”, skriver agenten Carl Fhager i ett sms till Sportbladet under onsdagen.

32-årige Marcus Olsson skrev i augusti i fjol på för Helsingborgs IF där det blev två framträdanden i allsvenskan under 2020.

Rasmus Bengtsson.

30-årige Mervan Celik fick inte förlängt med Gais och riktade skarp kritik mot klubben – och han känner sig fortfarande sviken.

– Jag tror inte det blir något just nu i alla fall, det verkar inte så. Klart man hade önskat att man haft en klubb just nu. Jag blev sviken av Gais, de högg mig i ryggen, de visste också att jag skulle få barn, då blir det helt andra förutsättningar för min del, säger han till Sportbladet under onsdagen.

32-årige Guillermo Molins lämnade norska Sarpsborg vid årsskiftet då kontraktet löpte ut och har därefter fått bud från allsvenska klubbar.

– Det har kommit lite förslag som inte intresserat mig, så jag sitter lugnt i båten och väntar in bud, sa han till Fotbollskanalen i februari.

30-årige Omar Eddahri anslöt till Dalkurd i oktober i fjol, men lämnade vid årsskiftet. Har tidigare spelat för klubbar som Gif Sundsvall och Djurgården.

Källor: fotbollstransfers & transfermarkt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Omar Eddahri.
Publisert:

LÄS VIDARE

Stor enkät: ”De kommer ge MFF en jävla fajt”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Fotboll

Rasmus Bengtsson

Guillermo Molins

Mervan Celik

Amin Affane