Klart: Han tar över mästarlaget

Foto: Bildbyrån.
Kim Björkegren.
FOTBOLL

Kim Björkegren.

Där har ni mannen som är ny tränare i mästarlaget Linköpings FC.

– Ett drömjobb, säger Björkegren till TT.

Linköpings FC sopade rent och vann damallsvenskan med tio poängs marginal förra säsongen.

Efteråt lämnade guldtränaren Martin Sjögren för att ta över det norska damlandslaget.

Nu är ersättaren på plats.

Kim Björkegren, senast i elitettan-laget Hovås Billdal, är mannen som ska leda Champions League-laget till nya framgångar.

– Målet är att vinna varje match (i damallsvenskan). Det innefattar ett SM-guld. Det finns ingen anledning att säga att man ska vara topp fem. Det tror jag varken spelare eller klubben tycker, säger Björkegren till TT.

”Ett naturligt steg”

För många är han en doldis.

Björkegren har aldrig tränat ett lag i högstaserien förut, men är inte överraskad att han nu får ta över Sveriges bästa lag.
– Jag började min tränarutbildning för tio år sedan. Jag har tagit steg i stort sett varje år. Därför är det här ett naturligt steg, säger han.

Tränaren presenterade sig för truppen, som numera får klara sig utan stjärnor som Pernille Harder, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö, under torsdagen och kommer att påbörja sitt nya uppdrag på måndag.

Klubbdirektören Maria Hagström är nöjd med nyförvärvet.

– Kim är ambitiös och taktiskt kunnig och hans fotbollsfilosofi stämmer in med hur vi i Linköping vill spela fotboll. Kim kommer ursprungligen från Linköping så han har ett hjärta för klubben, säger Hagström till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över tre år.