Jamie Redknapp

”Zlatan är Stålmannen”

Shearer: Skulle vara hans största bedrift någonsin

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Det svänger snabbt.

Efter Michael Owens sågning hyllas nu Zlatan Ibrahimovic stort av den engelska fotbollsexpertisen.

”Stålmannen”, kallas svensken av Jamie Redknapp som jämför Zlatan med Eric Cantona.

Zlatan Ibrahimovic gjorde båda Manchester Uniteds mål i segern mot West Bromwich i helgen och har nu gjort imponerande tio mål på de nio senaste matcherna. En uppvisning som på måndagen får den engelska fotbollsexpertisen att knäböja för svensken.

”Tänk vad han gjort för tio år sedan”

”När Zlatan Ibrahimovic först kom till Manchester United trodde jag att det skulle vara ett för stort steg för honom. Han kunde ha stannat i Paris och jag tvivlade på om han skulle klara av att anpassa sig till de fysiska kraven i Premier League. Han må vara 35 år men han seglar fram – inte undra på att José Mourinho kallar honom Stålmannen. Kan ni föreställa er vad han hade gjort med den här ligan om han kommit hit för tio år sedan?”, skriver Liverpool-ikonen Jamie Redknapp i Daily Mail och jämför Zlatan med Eric Cantona.

”En renässans”

En annan som ställer sig i hyllningsledet är gamle skyttekungen Alan Shearer.

”Det är en helt enastående atlet och ett enastående föredöme för alla spelare, ung som gammal. Herregud, vilken genomslagskraft han haft både i ligan, och viktigare, för United-fansen och dess klubb. Han har blivit en lyckobringare för vad som liknar en renässans på Old Trafford”, skriver Shearer i The Sun enligt Fotbollskanalen och fortsätter:

”Om den här svenske veteranen skulle sluta som skyttekung i ligan, så skulle det i mina ögon vara hans allra största bedrift – och det finns redan många”.

Inte helt oväntat tar 35-åringen också plats i BBC:s veckans lag. Lite andra tongångar den här veckan än i den Zlatan-sågning Michael Owen levererade nyligen alltså.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

SILLYEXTRA: Tio hetaste spelarna som kan flytta i januari

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jamie Redknapp

Zlatan Ibrahimovic

Premier League

Manchester United

Alan Shearer