Bomben: Sofia Jakobsson lämnar Bayern

Sofia Jakobsson väljer att lämna Bayern München efter bara ett halvår i klubben.

Den svenska anfallsstjärnan är klar för en ny klubb, men det blir inte någon flytt till Sverige.

– Det känns som att Sofia kommer att spela utomlands i hela sin karriär, säger hennes agent Michael Kallbäck.

Efter två säsonger i Real Madrid valde Sofia Jakobsson i somras att flytta vidare till den tyska giganten Bayern München där anfallaren skrev på ett tvåårskontrakt.

Men i Tyskland har succén uteblivit och 31-åringen har bara gjort ett mål på totalt tio matcher i klubben. Nu väljer Jakobsson själv att bryta kontraktet med Bayern.

– Sofia kontaktade oss redan i december med en önskan om att få lämna. Hon är en fantastisk person och vi är glada över att ha haft henne hos oss. Vi önskar henne all lycka framöver, säger Bianca Rech, sportchef för Bayern.

”Önskar laget all lycka”

– Jag anser mig vara lyckligt lottad över att jag ha fått träffa så många fantastiska människor i FC Bayern och jag önskar laget all lycka framöver, säger Sofia Jakobsson själv på klubbens hemsida.

Var Jakobsson ska fortsätta sin karriär är fortfarande oklart. Men det blir inte i Sverige. Det bekräftar spelarens agent Michael Kallbäck, Neverland Management, för Sportbladet.

– Det blir i en klubb som visat stort intresse för Sofia redan innan hon gick till Bayern och det känns som att hela klubben vill ha henne och köper loss henne i ett treårskontrakt från tyska mästarna.

Kan du säga vilken klubb eller liga det handlar om?

– Nej, jag kan inte säga något, men det kommer att kommuniceras inom de närmaste dagarna.

Varför lämnar hon Bayern München?

– Det blev inte riktigt som hon tänkte i Bayern sett till speltid, nu får hon en annan möjlighet i en stor klubb.

Tidningen GP spekulerar i att hon ska ersätta Stina Blackstenius i BK Häcken, men det finns inga sådana ambitioner?

– Nej, det har inte funnits en dialog med någon svensk klubb om Sofia de senaste åren. Det känns som att hon kommer att fortsätta sin karriär utomlands så länge hon spelar fotboll.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN