Allsvenskan i fotboll

Bäckströms förvåning: ”Ska ingen fråga?”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Ingen ställde frågan.

Då tappade Daniel Bäckström tålamodet på presskonferensen.

– Ska ingen fråga mig om straffen?

Ännu en allsvensk omgång. Ännu en diskussion om domslut?

Den såg Sirius tränare Daniel Bäckström själv till att starta efter 2–2 mot AIK. Sirius gick för ett segermål mot slutet av matchen men Johan Karlssons volleyskott täcktes bort av Erick Otieno. Bollen träffade handen på kenyanen som gjorde sig större med hjälp av armen.

”Det är straff”

På presskonferensen efteråt kom det inga frågor om situationen. Kanske för att journalisterna på plats (och läsarna där hemma?) är lite trötta på diskussioner om domarna.

Då tog Daniel Bäckström själv tag i det.

– Är det ingen som ska fråga om straffen? utbrast han när presskonferensen led mot sitt slut.

”Vill ha straffen”

Vad tycker du om den situationen då?

– Att det är straff.

– Rent isolerat så vill jag ha straffen. Men när jag zoomar ut och tittar på hur matchen såg ut över 90 minuter så hade AIK kunnat göra mål under sin period av tryck, precis som vi har ett antal lägen. 2-2 är inte orättvist, men när det är så nära slutsignal och så uppenbar så vill man såklart ha straff.

”Förstår inte hur de missar”

AIK hade å andra sidan en liknande straffsituation några minuter tidigare i matchen. Då stoppade Marcus Mathisen ett AIK-skott på mållinjen med överkroppen.

– Jag trodde inte jag skulle hinna till mållinjen. Men jag får bollen på bröstet, tror jag, och när jag såg det i efterhand så tycker jag likadant. Det var inte straff, säger Siriusbacken och fortsätter:

– Vårt läge med Johan Karlsson är däremot solklar straff. Jag har bara sett den snabbt men han är högt upp med händerna, Otieno, och det är solklart. Jag förstår inte hur domarna missar den.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bohman: Är det nu man ska såga AIK?

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IK Sirius FK

AIK Fotboll