Kim Bergstrand kritiseras efter intervju

Djurgårdens tränare intervjuades i Discovery + efter matchen mot HIF

Kim Bergstrand har kritiserats för sin intervju i Discovery.

Djurgården förstår kritiken.

– Den intervjun blev inte bra. Vi har pratat med Kim om det, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

På förhand var det en match som Djurgården bara skulle vinna. Men efter många om och men slutade matchen mot Helsingborg till sist 2–2.

Isak Hien nickade in kvitteringen i den 92:a minuten, vilket innebar att hemmalaget lyckades hämta upp ett 0–2-underläge.

Trots det var besvikelsen stor i Djurgården. Och det märktes inte minst på tränaren Kim Bergstrand.

I en intervju med Discoverys reporter Diljen Otlu blev Bergstrand irriterad efter att ha fått frågan om varför anfallaren Joel Asoro byttes ut mot Victor Edvardsen.

Discovery: Asoro kändes het, var det på grund av rotation som han byttes ut?

– Vad menar du med het?

Att han kändes bra i matchen.

– Okej. Victor (Edvardsen) är en målskytt, och Joel hade sina chanser.

Det går inte att ha två målskyttar?

– Jo, men du måste göra mål!

Det hela kulminerade med en kortfattad ordväxling där Bergstrand till slut frågade reportern ifall han faktiskt såg matchen. På sociala medier har intervjun fått stor spridning, då hundratals personer kritiserat Bergstrands agerande.

Djurgården bekräftar under fredagen att klubben nåtts av reaktionerna.

– Vi har såklart gjort det. Det är klart det var mycket reaktioner i sociala medier, framför allt i går kväll. Jag och Bosse (Andersson, sportchef) har också fått reaktioner direkt i våra telefoner över mejl och så vidare, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till Sportbladet.

– Den intervjun blev inte bra. Vi har pratat med Kim om det, och han är också besviken. Vi har hanterat det kan man säga.

Vad var det som inte var bra?

– Det där hanterar vi internt, men jag tror man ska prata väldigt mycket ”vi” inom fotbollen. Det är vi alla som vinner och förlorar. Det låter som en klyscha, men vi gör det tillsammans. Man ska inte prata enskilda spelare. Alla vi ska ta ansvar för att plocka resultat, och det gäller både spelare och ledare.

– Det blev fel och det vet Kim. Nu går vi vidare helt enkelt.

Vad har Kim sagt om det här i efterhand?

– Han håller med om att det inte blev bra. Jag har egentligen inte så mycket mer att säga. Vi kommer att reda ut det där under dagen. Ibland blir det fel – jag gör fel, du gör fel och Kim gör fel. Alla gör misstag ibland. Vi får försöka rätta till det och gå vidare.

Diljen Otlu nöjd med intervjun

Discoverys reporter Diljen Otlu är själv nöjd med att han stod på sig under intervjun med Djurgårdens tränare.

– Jag gör bara mitt jobb. Mitt jobb är att ställa frågorna. Jag har inget otalt med Kim. Men jag tyckte att jag behövde stå upp för mig själv och svara på det han sa, säger Otlu till Sportbladet.

– Sen är inte alla frågor perfekta, men jag tycker vi ska kunna sköta det professionellt. Någonstans tycker jag att han hade kunnat ha ett annat bemötande, men nu blev det inte så. Och då kan vi gå vidare. För mig är det ingen stor grej.

Sportbladet har sökt Kim Bergstrand för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.