Tidigare fransk landslagsman riskerar tio års fängelse

Tony Vairelles gjorde åtta landskamper för det franska landslaget.
Tony Vairelles gjorde åtta landskamper för det franska landslaget.

Tony Vairelles riskerar tio års fängelse.

Den franske ex-landslagsmannen och hans tre bröder misstänks ha skjutit tre ordningsvakter för över tio år sedan.

Tony Vairelles, 48, var en hyllad anfallare i Lyon och Lens under många år.

Vairelles vann Ligue 1 och gjorde totalt 67 mål i ligan. Dessutom fick han chansen i Frankrikes landslag direkt efter VM-guldet 1998 och gjorde ett mål på åtta landskamper.

Var misstänkt för mordförsök

Tony Vairelles avslutade karriären efter att ha varvat ner i FC Gueugnon 2011, samma år som han hamnade i trubbel.

Vairelles har nu tagit plats i rätten i sin hemstad Nancy tillsammans med sina tre bröder, rapporterar tidningen Nice-Matin.

Till en början stod bröderna anklagade för mordförsök men misstänks nu i stället för ”grovt våld” mot tre ordningsvakter på en nattklubb.

Händelsen, som ägde rum i oktober 2011, ska ha uppkommit efter att de yngre bröderna Giovan och Jimmy, då 20 och 30 år, blivit avvisade från klubben. Därefter ska de ha återvänt beväpnade tillsammans med sina bröder Tony och Fabrice som var 38 och 40 år.

Riskerar tio års fängelse

Bröderna misstänkts för att ha skjutit tre ordningsvakter. Vakterna överlevde och uttalade sig i rätten.

– Han som sköt försökte peka sin pistol mot mitt huvud. Jag försökte ta av honom den och kulan gick igenom min hand. Jag har fortfarande ont i armen och psykiska problem, säger en ordningsvakt.

– Jag var rädd att jag aldrig skulle kunna gå igen. Jag var på sjukhus i flera månader och har posttraumatisk stress, säger en annan.

Om Tony Vairelles döms riskerar han tio års fängelse och böter på 1,6 miljoner kronor, enligt Nice-Matin. Brödernas försvarare Virginie Barbosa argumenterade i rätten för att de ska frias eftersom det saknas videobevis och eftersom så lång tid har passerat sedan händelsen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln