IFK Norrköpingstalangens instagramkonto kapades: ”Var så ledsen”

Publicerad 2021-11-07

NORRKÖPING. Ishaq Abdulrazak har blivit en bärande del av IFK Norrköping anno 2021.

Han har också tvingats skaffa ett nytt Instagramkonto – efter att hans gamla kapats.

– Jag var så ledsen, säger supertalangen till Sportbladet.

Följ ämnen

IFK Norrköpingstalangen Ishaq Abdulrazak, 19, var tillbaka på en position han trivs i när Elfsborg besegrades med 3–2 hemma på Platinumcars arena – nämligen det centrala mittfältet.

– Det kändes bra. Jag är van vid det. Men inte här i Norrköping. Det var min favoritposition i mitt gamla lag. Sen kom jag hit och allt förändrades. Man väljer inte själv utan det gör coachen, säger nigerianen till Sportbladet.

Alla blir wingbacks i Peking?

– Exakt, haha. Så då får man kämpa på där i stället.

Även om han fått spelet på planen att stämma så har nigerianen haft det desto tuffare utanför den på sistone – åtminstone på sociala medier.

– Jag är inte glad över det. Jag har haft mitt instagramkonto i över fem år och så plötsligt hackas det nu. Jag var så ledsen, säger Ishaq när Sportbladet frågar om hans kapade Instagramkonto.

”Alla måste veta att det inte är jag”

Det var för cirka två veckor sedan när Ishaq skulle in på Instagram som han plötsligt inte kunde logga in på sitt vanliga konto med över 15 000 följare.

– Någon person hade ändrat min mejladress och telefonnummer, säger Ishaq, som inte visste vem den skyldiga är.

– Jag måste bara se till att alla vet att det inte är jag. Om han skulle göra något dumt så kommer alla tro att det är jag som gör det.

Ishaq Abdulrazak, till höger.

Mittfältaren har skapat ett nytt konto och även anmält hans gamla. Han har även ansökt om att få en blå tick (bli verifierad) på sitt nya konto, fast ännu ta framgång.

– De (Instagram) har inte svarat mig, jag vet inte varför. Jag får fortsätta försöka och ha tålamod, säger Ishaq och fortsätter:

– Jag vet att personen använder det fortfarande. Instagram måste blocka kontot. Jag vill inte att personen ska göra något riktigt dumt från mitt namn.

Ångrar inte ilskan

Och visst har det varit aktivitet på hans gamla konto.

I samband med Norrköpings match mot Mjällby i torsdags så publicerades en bild på just Ishaq i samband med en Norrköpingsmatch. Ett inlägg som såg ut som ett supporterkontoinlägg mer än något annat, och som besvarades med en arg kommentar från den riktiga Ishaq.

– Alla såg att jag var arg. Jag skrev något dumt om honom. Han kanske såg det. Men jag har inte fått något svar, säger mittfältaren.

Med förståelse för din ilska, känner du i efterhand att du kunde uttryckt dig på annat vis i kommentaren?

– Nej, jag tror inte det.