Albin Ekdal missar nästa VM-kvalmatch: ”Förtjänar den inte”

Albin Ekdal kommer att missa matchen mot Georgien under den avgörande VM-kvalsamlingen.

Efter en stökig situation fick den svenska mittfältaren en varning.

– Det var en onödig varning, men tycker inte riktigt att jag förtjänar den, säger Albin Ekdal efteråt.

Varningshotet hängde tungt över det svenska laget inför mötet med Grekland.

Merparten av spelarna klarade sig utan gula kort, men Albin Ekdal drog på sig ett.

Detta efter gruff med Greklands Anastasios Bakasetas vid sidlinjen. Den svenska mittfältaren reagerade på en aktion från motståndaren och den stökiga situationen som följde ledde till att båda spelarna fick var sitt gult kort.

Albin Ekdal är därmed avstängd mot Georgien i kommande VM-kval.

Han medgav efteråt att det var onödigt, men också att han tyckte att kortet aldrig borde ha delats ut.

– Jag blev överraskad. Jag tycker inte att jag gör något speciellt, jag backar från situationen och säger inte ett ord och jag fick känslan av att domaren höll med lite när jag snackade med honom efter matchen, säger Albin Ekdal och fortsätter:

– Han bad inte om ursäkt men jag fick känslan av att han också tyckte att det var lite överdrivet. Det var en onödig varning, men tycker inte riktigt att jag förtjänar den, säger Albin Ekdal.

Ekdal blir avstängd
Ekdal blir avstängd

Janne Andersson, även han med ett gult kort i kvalet hittills, sa efter segern (2–0) att han trodde att spelarnas oro för att dra på sig varningar påverkade inställningen i den första halvleken.

Albin Ekdal var inte enig med förbundskaptenen.

– Nej, det tror jag inte. Man går inte ut i en match och tänker att man ska hålla igen. Vi kanske inte hade samma kräm i benen och musklerna som vi hade sist, jag tyckte att det syntes i första halvlek i situationerna, men jag tror ingen tänkte på de gula korten, säger Ekdal.

Efter en uppryckning i andra halvlek vann Sverige matchen mot Grekland och leder gruppen inför avgörande matcher mot Georgien och Spanien,

– När vi såg vilken grupp vi hade innan vi började så var första eller andraplatsen det vi skulle sträva efter. Nu är det mer eller mindre klart. Vi leder gruppen före ett av världens bästa länder så vi har satt oss i ett väldigt bra läge. Vinner vi mot Georgien har vi allt i egna händer inför sista matchen. Spanien borta är en av de tuffaste matcherna man kan ha men vi presterat bra mot stora länder tidigare. Vi mår bra som grupp, vi känner att vi tror på oss själva, säger Albin Ekdal.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.