Allsvenskan i fotboll

Bomben: Djurgården vill värva från Atlético Madrid

Avslöjar: Serbisk anfallare aktuell för allsvenskan

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

Bosse Andersson och Djurgården kan ha hittat sin nya ”nia”.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Stockholmsklubben konkret intresserad av Atlético Madrids serbiske anfallare Ivan Saponjic.

– Jag kommenterar inte några enskilda spelare, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Under den allsvenska säsongen 2021 hade Djurgården stora problem med målproduktionen. Joel Asoro var ny och behövde anpassa sig till både liga och underlag, Kalle Holmberg motsvarade inte förväntningarna och Emir Kujovic var fast i frysboxen.

I stället stod hoppet till Edward Chilufya och Magnus Eriksson som gjorde så gott de kunde, men efter en tuff avslutning på säsongen slutade Djurgården trea.

Nu kan man ha hittat lösningen på sina anfallsproblem.

Sportbladet kan avslöja att klubben är konkret intresserad av Atlético Madrids serbiske anfallare Ivan Saponjic, vilket även serbiska uppgifter bekräftar.


TV: Guldplan 2022 – 60 minuter BARA om Djurgården


Tillhör Atlético Madrid

Saponjic var en del av det serbiska ungdomslandslaget som vann U20-VM 2015 och gick sommaren 2016 till den portugisiska stoklubben Benfica. Efter en start i andralaget och en lånesejour i belgiska Zulte Waregem, värvades han av Atletico Madrid sommaren 2019. Sedan vintern 2021 har den 190 centimeter långe 24-åringen spelat i Cadiz där det blev ett mål på nio matcher.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Det är inte konstigt att det spekuleras under den här delen av året. Vi har kontakt med en del spelare, men enskilda namn vill jag inte kommentera.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

SILLY-SPECIAL: 60 min bara om Djurgårdens IF

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Bosse Andersson