Piotr Johansson matchvinnare för Djurgården mot sitt tidigare lag

Piotr Johansson.
Piotr Johansson.

Tidigare Kalmarspelaren Piotr Johansson tog Djurgården vidare till semifinal i Svenska cupen.

Henrik Rydström var missnöjd med allt.

– En fruktansvärt dålig match, men det finns väl gradskillnader i helvetet för Djurgården, säger Kalmartränaren.

Kalmar FF:s facit mot Djurgården de senaste åren har varit en mardröm med nio raka förluster i tävlingsmatcherna. Det har inte varit lättare för tränaren Henrik Rydström som även förlorade mot Djurgården under åren som tränare för Sirius.

Så vad kan bli värre?

Att en Kalmarspelare från de tre senaste säsongerna är bäst på planen – för Djurgården.

Succé för nyförvärvet

Piotr Johansson som i december lämnade Smålandslaget för Järnkaminerna som bosman var huvudperson i Svenska cupens kvartsfinal på Guldfågeln Arena inför 2 816 åskådare.

Djurgårdens högerbacksförvärv, som inlett säsongen starkt, slog först inlägget som Haris Radetinac nickade in 1–0 på (31). En nick med studs som Kalmarmålvakten Ricardo Friedrich borde ha räddat.

Brassekeepern hade svårare att göra något åt Piotr Johanssons 2–0-mål (36). Ytterbacken placerade vackert in bollen med högerfoten med kraft, lågt vid den bortre stolpen.

27-åringen bjöd på ett leende och en knuten näve som måljubel på sin tidigare hemmaarena.

– Det är ett fantastiskt avslut. Det är vackert. Hårt, kraft och precist, säger CMores Hanna Marklund.

Det var Johanssons andra mål i cupspelet för Djurgården.

Henrik Rydström.
Henrik Rydström.

Episk Rydströmsågning

Kalmartränaren Henrik Rydströms beska recension kom redan inför den andra halvleken:

– Det är en fruktansvärt dålig fotbollsmatch av två dåliga lag som inte kan hantera en dålig plan. Det finns väl gradskillnader i helvetet för Djurgården som gör vissa saker bättre. Jag är otroligt besviken. Vi behöver förbättra allting, börja andas, blinka, öppna ögonen och fundera på vad vi vill, säger han till CMore.

Den andra halvleken tappade ännu mer i kvalitet när Djurgården utan problem och säkert kunde kontrollera sin 2–0-ledning.

– Vi kunde spela av andra halvlek som man ska kunna göra som ett topplag. Kalmar har inte en enda målchans, säger Piotr Johansson till CMore efter slutsignalen och säger om sin egen insats:

– Det var fantastiskt kul att jag blev direkt avgörande. Det stärker självförtroendet. Laget gör en fantastisk prestation.

Djurgården möter vinnaren mellan Malmö FF och AIK på hemmaplan, preliminärt nästa lördag i semifinalen av Svenska cupen.

– Det är skit samma vilka vi får. Vi har en jäkla bra chans oavsett, säger Piotr Johansson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.