Alexander Isak om sin utköpsklausul: ”Lite orealistiskt”

Drygt 900 miljoner kronor.

Så mycket uppges Alexander Isak utköpsklausul ligga på.

– Det är väl så fotbollen är i dag, det är väldigt höga summor, säger han.

1 juli skrev Alexander Isak, 21, på ett nytt avtal med Real Sociedad, ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2026.

– Under säsongens gång börjades det snacka, det snackades säsongen innan egentligen. Men jag har varit tydlig med att jag trivs väldigt bra i klubben och de är väldigt nöjda med mig. Snacket har gått bra, vi kom egentligen överens innan EM och gjorde det klart efter, säger Isak på tisdagens presskonferens inför VM-kvalmötet med Spanien på torsdag.

Det saknades däremot inte intressen för den svenske anfallaren, då han bland annat ryktades till jättar som Liverpool, Real Madrid och Barcelona.

– Det är klart att man alltid tar sådant på allvar också, men samtidigt är det viktigt att saker och ting är korrekta och väldigt seriöst. Jag kände, i det läget, att det bästa alternativet var att förlänga. Det kändes jättebra och det känns fortfarande jättebra.

Hur konkreta intressen var det?

– Det vet jag inte, det jobbet gör min agent. Jag spelar fotboll och sedan tar vi beslut tillsammans därifrån. Den här gången beslutade vi att förlänga.

”Har ingen smärta nu”

I samband med när 21-åringen förlängde med ”La Real” uppgav spanska medier även att uköpsklausulen ökade med 200 miljoner kronor. Från 700 miljoner till 900 miljoner (90 miljoner euro).

– Det är väl så fotbollen är i dag, det är väldigt höga summor, ibland är det lite orealistiskt. Men vi spelar bara fotboll och sådant med summor och pengar är klubbarnas ansvar.

Isak, med 17 ligamål i fjol, har kommit till spel i två av tre ligamatcher så här långt den här säsongen. En knäskada gjorde att han missade premiären mot Barcelona.

– Men det känns bra nu, mycket bättre. Nu har jag ingen smärta.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.