Erling Haaland hjälte på tilläggstid

Uppdaterad 2021-08-28 | Publicerad 2021-08-27

Hoffenheim kvitterade i den 90:e matchminuten.

Men Dortmund har Erling Haaland.

På tilläggstid såg han till att laget tog samtliga poäng.

Erling Haaland – han är i ropet nu.

Fredagen började med att stortalangen ryktades till Paris Saint-Germain som Kylian Mbappé-ersättare – och avslutades med norrmannen som stor segerhjälte mot Hoffenheim.

För trots att att Dortmund gått upp i ledning vid två tillfällen i matchen lyckades Hoffenheim hålla jämna steg. Precis innan tilläggstiden kom också ett välförtjänt kvitteringsmål. Då talade allt för delad pott i Bundesliga-mötet.

Men glädjen blev kortvarig. Endast en minut senare hade Haaland, dittills ganska osynlig i matchen, dunkat upp segermålet i nättaket efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Tre mål och tre assist hittills

Norrmannen firade vilt med lagkamraterna och hemmapubliken. Efter slutsignalen tog han en ny rusch för att visa sin stora glädje. Eller var det lättnad?

Erling Haaland

För segern var välbehövlig för upp Dortmund, som nu går upp på sex poäng efter tre spelade omgångar. Om det blev det sista målet Haaland gör på Signal Iduna Park återstår att se. Transferfönstret stänger på tisdag, och tills dess hinner mycket hända.

Haaland lär inte heller direkt ha sänkt sina aktier under kvällen. Totalt har han nu gjort tre mål och tre assist under Bundesliga-upptakten.