Zecira Musovic rasar mot avsparkstiden: ”En direkt fara”

TOKYO. Ännu är det oklart när morgondagens OS-final i fotboll ska spelas.

Något som väcker reaktioner hos spelarna som ska spela den.

”Att ens överväga att spela en final klockan 11 lokal tid är en direkt fara för spelarnas hälsa”, skriver målvakten Zecira Musovic på Twitter.

Sverige-förlorade OS-finalen efter straffrysare

Allt är fortsatt oklart inför morgondagens OS-final i fotboll när det kommer till avsparkstid – då det ännu är oklart huruvida Sverige och Kanada får igenom sitt önskemål att flytta fram matchen till kvällstid.

Detta på grund av de soldränkta förhållanden som skulle råda utifrån att matchen spelas enligt originalplan, det vill säga mitt på dagen klockan 11.

Samtidigt som besked har dröjt så har presskonferenser skjutits upp med kort varsel – efter att både Sverige och Kanada inlett sina matchförberedande träningspass just klockan 11 under torsdagen.

Enligt uppgifter i brittiska The Guardian så kan fredagens final fortfarande sent omsider flyttas.

– Damernas fotbollsfinal kommer, likt planerat, att spelas klockan elva på Olympiastadion, säger Michiko Makino, Deputy Venue Media Manager på arenan, till Sportbladet.

”Pengarna som styr”

Svenska målvakten Zecira Musovic, en av spelarna som under torsdagen fick uppleva hur det är att sparka boll utan skugga en japansk sommarförmiddag, vet i alla fall vad hon tycker om den planerade avsparkstiden.

”Att ens överväga att spela en final klockan 11 lokal tid i Japan är en direkt fara för spelarnas hälsa i och med de extrema väderförhållandena. Ännu en gång så är det pengarna som styr allt för mycket i en diskussion som inte borde vara en diskussion”, skriver Chelseamålvakten på Twitter.

De svenska spelarna har sedan de tog finalplatsen i måndags varit kritiska mot den USA-anpassade avsparkstiden.

”Redo för allt”

Samtidigt så menar de också att de oavsett vad kommer göra sitt bästa för att förbereda sig för finalen, oavsett tid på dagen.

– Vi är så flexibla i den här truppen och kan anpassa sig ganska snabbt. Så vi är inte så otroliga för det. Vi får göra det vi kan beroende på informationen som kommer och göra det bästa av situationen, säger Fridolina Rolfö.

Även kanadensiskorna har samma inställning till den ovissa avsparkstidssituationen.

– Vi spelare är bara i det mentala stadiet där vi är redo för allt. Vi har den mentala styrkan att vara redo för allt. Om det blir en sen ändring så är vi redo för det. Vi är anpassningsbara. Oavsett när matchen startar, säger PSG-talangen Jordyn Huitema.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.