Mjällby AIF

Christian Järdler: ”Inte känt några signaler innan”

Av: 

Anton Toft

FOTBOLL

Under tisdagskvällen meddelade Mjällby AIF att de sparkar sin tränare Christian Järdler.

Ett beslut som Järdler själv inte var beredd på.

– Jag har känt stöd hela vägen så jag blev absolut överrakad igår, säger han till Sportbladet.

Christian Järdler.
Christian Järdler.

Christian Järdler, 39, tog över som huvudtränare i Mjällby inför säsongen efter att Marcus Lantz lämnat.

Under tisdagen valde Mjällbys ledning att sparka Järdler efter bara 13 omgångar. Klubben ligger just nu näst sist i tabellen på tio poäng.

Hur går dina tankar dagen efter klubbens beslut?

– Jag mår ok. Såklart att jag är besviken, tycker det är tråkigt att inte få fortsätta, säger Christian Järdler och fortsätter:

– Nu när Sam Johnson, som jag jobbat med tidigare, och Carlos Gracia äntligen kommer in så blir ju truppen starkare. Det är klart jag hade velat fortsätta och fått jobba med dem.

”Blev absolut överraskad”

Men beslutet var ingenting som Christian Järdler var beredd på. Han fick precis som allmänheten veta att han fick sparken under tisdagen.

– Jag kan väl säga såhär att jag vet hur denna branschen fungerar. Det är ett väldigt osäkert jobb att vara tränare. Sen har vi en dålig form. Men med det sagt har jag inte fått några signaler innan, jag har känt stöd hela vägen så jag blev absolut överrakad igår.

Hur tycker du Mjällby har hanterat situationen?

– Jag kan tycka vad jag vill, det spelar ingen roll. Klubbledningen tar det beslutet som de är tillsatta för att ta.

Hade du önskat att få stanna längre?

– Det gör man alltid. Jag känner att det viktigaste som tränare är att spelarna tror på det man gör och det har jag verkligen känt och fått bekräftat av spelarna själva under dagen och gårdagen.

David Batanero.

”Underskattat betydelsen av spelartappen”

Mjällby gick upp till allsvenskan säsongen 2019 och överraskade många när de lyckades knipa en femteplats i tabellen 2020. Inför säsongen tappade Mjällby många tongivande spelare – bland annat David Batanero, Besard Sabovic och Moses Ogbu.

Tycker du Mjällby har överskattat sin tro på var de bör ligga i tabellen?

– Jag tror egentligen inte att någon i klubben förväntade sig att vi skulle ta någon topplacering. Men däremot tror jag att man har underskattat betydelsen av de spelartappen som var inför säsongen.

”Brinner för fotboll och ledarskap”

Christian Järdler har varit i en liknande situation tidigare när han i juni 2019 fick lämna Öster i förtid.

Hur hanterar du detta personligen?

– Jag lägger inte så stor värdering vid det, bara att acceptera och sen handlar det om vad man gör som människa. Jag tänker använda tiden att vara med min familj, reflektera lite, återhämta mig och sen kommer jag använda det för att utbilda mig, förkovra mig och bli bättre.

Finns det några tankar på framtiden redan nu?

– Nej, inte mer än att jag först och främst ska hämta hem mina grejer från strandvallen och mina söner har fortfarande sommarlov så ska spendera mycket tid med dem, säger han och fortsätter:

– Jag brinner för fotboll och ledarskap, det är det jag vill fortsätta att hålla på med. Sen vart exakt det tar mig får vi se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska krisklubben Mjällby sparkar sin tränare

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mjällby AIF

Allsvenskan i fotboll