Copa del Rey

Stökig uppladdning inför finalen: ”Visa lite förnuft”

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Århundradets fotbollsmatch i Baskien.

Då har en del supportrar tagit uppladdningen över styr.

Oroligheter har uppstått på gator i Bilbao efter att ett hundratal Athleticsupportrar hamnat i konflikt med polisen inför kvällens Copa del Rey-final enligt Cope Euskaldi.

21.30: Sportbladet sänder Real Sociedad–Athletic Club HÄR!

När Athletic Club och Real Sociedad ställs mot varandra i kväll i den uppskjutna finalen av Copa del Rey 2020 så är det en historisk händelse i både Bilbao och San Sebastian.

Men då finalen spelas i Sevilla utan publik så har supportrarna fått stanna hemma för att stötta sina lag. Och att de stöttar sina lag har synts under de senaste veckorna, när både Bilbao och San Sebastian har färgats i deras respektive klubbars färger.

Vissa supportrar har dock tagit uppladdningen inför finalen allt för långt.

”Visa lite förnuft”

I bilder från baskiska Cope Euskaldi syns helt fullsatta gator och torg i Bilbao, där tusentals Athleticfans gått man ur huse för att ladda upp för finalen. Ett antal av dessa har inte bara brutit mot distanseringsrekommendationer.

Bland annat kan man på videoklipp se flera Athleticanhängare som kastar föremål, och även en container som står i brand. Detta samtidigt som lokal polis gått in för att försöka skingra på folkmassan. Enligt Cope Euskaldi ska en kvinna ha förts till sjukhus i samband med oroligheterna efter att ha träffats av ett föremål.

Bilderna som kablas ut från Bilbaos gator fördöms av stadens borgmästare, Juan Mari Aburto:

”Ni representerar inte Athletic eller vår stads värderingar. Snälla, visa lite förnuft och låt oss njuta av denna dag i lugn och ro”, skriver Aburto på Twitter.

Uppskjuten final

Kvällens final skulle egentligen ha spelats för ett år sedan, men sköts upp i och med coronapandemin. Både Athletic och Real Sociedad ville egentligen skjuta upp den tills publik åter fick vistas på fotbollsarenor men tvingades till slut att schemalägga finalen nu ändå. Detta då det spanska fotbollsförbundet inte ville tillåta 2020 års final att spelas efter årets final, som spelas den 17 april.

21.30: Sportbladet sänder Real Sociedad–Athletic Club HÄR!

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Det gör Real Madrid förstås livsfarliga i vår

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Copa del Rey

Athletic Bilbao

Real Sociedad

Fotboll