Allsvenskan i fotboll

AVSLÖJAR: Martin Olsson klar för två år med Häcken

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

GÖTEBORG. Häcken har tappat flera spelare.

Men allsvenska trean förstärker också meriterat på nytt.

Enligt vad Sportbladet erfar är landslagsveteranen Martin Olsson, 32, helt klar för Göteborgsklubben. Kontraktet är på två år.

Helsingborgs IF och sportchefen Andreas Granqvist hade hoppats att det skulle bli en fortsättning i HIF och hjälp från den rutinerade landslagsmannen i jakten mot en återkomst till allsvenskan.

Men så blir det inte.

Enligt Sportbladets uppgifter har 32-åringen som kan spela såväl mittback som vänsterback bestämt sig helt för Häcken och parterna är överens.

Tungt nyförvärv

Det högklassiga nyförvärvet, som var en av Helsingborgs absolut bästa spelare under 2020, presenteras officiellt inom en nära framtid av Häcken. Kontraktet är på två år.

Tidningen GT var först med uppgifterna för ett par dagar sedan att den 51-faldige A-landslagsmannen bara var detaljer från att bli överens med Häcken. Sportbladet har tidigare avslöjat att Olsson även haft ett lukrativt erbjudande från cypriotiska Pafos.

Olsson som under hösten gjorde comeback i landslaget är med och slåss om en plats i den kommande EM-truppen där förstavalet som vänsterback, Ludwig Augustinsson kommit tillbaka på allvar i klubblaget Werder Bremen efter en längre tids skadeproblem, och där just nu förstevikarien Pierre Bengtsson befinner sig i frysboxen hos FC Köpenhamn.

Stor spelaromsättning

Häcken har haft en stor omsättning av spelare under vintern. Ahmed Yasin, Denizlispor, Adam Andersson, Rosenborg, och Alexander Söderlund, Rizespor, är några av de etablerade namnen som lämnat. Dessutom har Daleho Irandust sedan en tid tillbaka varit mycket nära att säljas till någon av flera intresserade klubbar.

Martin Olsson är tillsammans med anfallaren Alexander Jeremejeff de mest meriterade bland nyförvärven.

Tidigare under fredagskvällen åkte Häcken på sin andra raka förlust i träningsmatchandet när Norrby i Borås besegrade Hisingslaget med 2–1.

Publisert:

LÄS VIDARE

Martin Olsson: ”Jag hade värvat Marcus Berg till Malmö FF...”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Martin Olsson

Helsingborgs IF

BK Häcken