Bär tröjor med supportrarnas namn

Av: Moa Berander

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotbollsvärlden saknar sin publik och lagen i damallsvenskan vill visa hur mycket.

I helgen kommer spelarna ha på sig tröjor med supportrars namn när de går in på arenorna.

– Det känns väldigt fint att kunna visa hur mycket vi saknar att ha dem på läktarna, säger Kopparberg/Göteborgs Filippa Curmark.

Filippa Curmark som här bär en av tröjorna med supportrars namn på.
Foto: Kopparberg/Göteborg FC
Filippa Curmark som här bär en av tröjorna med supportrars namn på.

Läktarna runt landets olika fotbollsplaner är ovanligt tomma för tillfället. I damallsvenskan släpps endast 50 åskådare in på matcherna. Det har gjort just denna fotbollssäsong väldigt speciell.

– Det har varit väldigt annorlunda, man är van vid att höra jubel från läktarna så fort man går ut på plan. Det är sorgligt, men man har också vant sig lite och accepterat läget. Det är ju samma för alla, säger Filippa Curmark.

Vi längtar efter dig

Nu har damallsvenskan tillsammans med projektet Fotbollslängtan bestämt sig för att visa hur mycket de saknar sin publik. Spelarna kommer under helgens matcher gå in på arenorna klädda i tröjor med supportrars namn på. ”Vi längtar efter dig” står det under namnet. Den omnämnda supportern kommer efter matchen att få tröjan.

– Det känns kul att få göra det här för att visa hur mycket vi saknar våra supportrar och alla anhöriga som brukar vara här och stötta oss, säger Curmark och fortsätter:

– Våra supportrar betyder såklart väldigt mycket för oss. De brukar vara här och stötta, både i med- och motgångar. Många har varit med oss väldigt länge, och det betyder massor.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.