ÖIS ilska: ”Jag skäms för svensk fotboll”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

William Atashkadehs avstängning kvartstår.

Då rasar Örgryte IS.

”De som blir lidande av detta beslut är inte bara ÖIS och William – utan hela fotbollssverige”, skriver klubben på sin hemsida.

I förra veckans Göteborgsderby fick Örgrytes anfallare William Atashkadeh syna det röda kortet.

Anfallaren blev utvisad när han försökte ta skott i offensivt straffområde av domaren Robert Daradic – och efteråt rasade ÖIS.

– Jag kollar på situationen nu. Nej, haha. Han måste skämta domaren, han får ju ge sig. Det där är horribelt. Det går fan inte ta rött kort för en sådan grej. Jag fattar ingenting, sa Fredrick Björck till C More och under den andra halvleken blev tränaren Marcus Lantz uppvisad på läktaren.

”Det är helt oförståeligt”

Men efter en överklagan står det nu klart: Avstängningen på Atashkadeh kvarstår, meddelar disciplinnämnden.

Det får ÖIS att – återigen – rasa.

”ÖIS Fotboll ställer sig oerhört frågande till disciplinnämndens beslut att inte häva William Atashkadehs utvisning från derbyt förra veckan. Att disciplinnämnden enhetligt går på domarens linje är för oss helt oförståeligt. På bilderna framgår det tydligt att utvisningen som William tilldelas är fel”, skriver klubben på sin hemsida och fortsätter:

”ÖIS Fotboll ställer sig frågande till disciplinnämndens roll i den svenska elitfotbollen. Denna händelse visar tydligt att ens roll i första hand är att besluta om att fälla istället för att fria och ingripa när beslut som tas av av Svenska Fotbollförbundet utsedda representanter är fel. De som blir lidande av detta beslut är inte bara ÖIS och William – utan hela fotbollssverige”.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Marcus Lantz

Lantz: Jag skäms

Tränaren Marcus Lantz är ännu skarpare i sin kritik.

– Jag är besviken och ledsen för svensk fotboll.  Jag ska nog säga att jag skäms lite. Jag var helt övertygad om att vi skulle få rätt i det här för fel kan alla göra, säger han till Fotbollskanalen.

ÖIS får därmed klara sig utan Atashkadeh i kvällens match mot Falkenberg.

– Jag finner inga ord... Konsekvensen blir nu att "Wille" är avstängd för något han inte har gjort, men domaren dömmer väl match i morgon igen?, säger Lantz.

ARTIKELN HANDLAR OM