Coachade sitt lag från sjuksängen

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Axén.
FOTBOLL

ÖREBRO.

Alexander Axén låg hemma i feberdimmorna.

Ändå styrde han Örebro med järnhand över telefonen.

– Men den här insatsen av oss lär inte underlätta hans chanser att bli frisk från febern. Han är nog sjuk ett par dagar till, säger assisterande tränaren Axel Kjäll efter ÖSK:s usla insats mot Häcken (0-0).

Tyckte du att Örebros assisterande tränare Axel Kjäll agerade lite märkligt när hans ÖSK tog emot Häcken?

Under matchen stod Kjäll vid flera tillfällen med telefonen framför sig och kommunicerade med någon över högtalaren. Närmare bestämt huvudtränaren Alexander Axén som låg febersjuk hemma i tv-soffan.

”En hel del frustration”

Därifrån fick han se Häcken köra över Örebro. När avsluten summerades hade bortalaget skjutit 27 skott mot ÖSK:s blott 6.

– Vi pratade en gång i första halvleken. En gång i paus och så ett par gånger i andra halvlek. Jag vet ju hur frustrerad en tränare som inte kan närvara blir. Jag kunde ha haft "Alec" i luren hela matchen, men det gäller ju att få ut något av det också. Så därför pratade vi bara ibland.

Hur mådde han när Häcken pressade på som värst?
– Då var det rätt mycket känslor, kan jag säga.

”Han led där hemma”

Kjäll fick tolka en ständig strid av irritation i örat, samtidigt som han behövde fokusera på matchen framför sig.

– Det gällde för mig att sortera vad jag faktiskt ska ta vidare till spelarna. Jag känner honom så bra att jag kan förstå vad han menar i alla klyschor och osorterade ord. Vi kom snabbt överens, jag och Axén, att vi skulle göra ett snabbt byte i andra halvlek om den börja lika illa som den första.

Stahre: ”Kan inte vara besviken”

Till slut kom Örebro undan med blotta förskräckelsen: 0-0-resultatet mot Häcken var ett rån.

– Han led där hemma. Den här insatsen av oss lär inte underlätta hans chanser att bli frisk från febern. Han är nog sjuk ett par dagar till, säger Kjäll.

Häckens tränare Mikael Stahre var förstås nöjd med den spelmässiga dominansen, även om han grämde sig över ineffektiviteten.

– Jag har nog aldrig under mina år som allsvensk tränare sett mitt lag skapa så mycket chanser. Då kan jag heller inte vara besviken på deras insats. Vi var riktigt bra mot Örebro, säger Stahre och hyllar särskilt 18-årige spelfördelaren Daleho Irandust.

ARTIKELN HANDLAR OM