Guidettis psykning mot Mourinhos United

Pressen på United: ”Vann vi EM med U21 så...”

avMartin Tolén

Celta Vigo mot Manchester United i Europa League.

Då skickar John Guidetti en psykning riktad mot José Mourinhos lag.

– Det vore en katastrof för United om de inte går till final, säger svensken.

John Guidetti har satt tonen inför Europa League-semifinalen mot Manchester United.

Redan för en dryg vecka sedan skickade den förre Manchester City-anfallaren psykande kommentarer mot José Mourinhos lag.

– Manchester är blått och så kommer det vara även när vi kommer dit. För vi är Celta Vigo och vi kommer försöka bevara staden blå, sa Guidetti då.

”Katastrof om de inte går till final”

Och nu fortsätter svensken sitt psykkrig.

Celta Vigo är framme i sin första europeiska cupsemifinal någonsin medan den engelska storklubben bara ligger femma i Premier League, efter 1–1 mot Swansea i söndags, och ser ut att behöva vinna Europa League för att kvalificera sig till Champions League nästa säsong.

Då fortsätter John Guidetti att lägga över all press på Mourinhos lag.

– Pressen är på United, för oss är det bara fest. Det vore en katastrof för Manchester United om de inte går till final, säger Guidetti i en intervju med Faro de Vigo.

”Vann vi EM med U21 så...”

Den svenske landslagsanfallaren medger att United är stora favoriter, men trivs med rollen som underdog och drar paralleller till Sveriges EM-guld med U21-landslaget 2015.

– Leicester City vann Premier League och vi i Sverige vann U21-EM så allt kan hända – i fotboll är allt möjligt. Det är semifinal, två matcher och fotbollen är alltid oförutsägbar, säger svensken.

Det första mötet i Vigo spelas i morgon, torsdag.