Landslaget fotboll, damer

Efter succén i Italien: Aktuell för EM

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

Hon har hållit fjorton nollor och just vunnit italienska ligan för sitt Fiorentina.

Nu bekräftar Pia Sundhage att målvakten Stéphanie Öhrström är aktuell för en återkomst i landslaget lagom till EM.

– Presidenten för laget säger till mig att han är mycket stolt över henne, säger Sundhage.

I början av sommaren genrepar Sverige mot USA och Skottland inför EM-premiären mot Tyskland 17 juni. För Pia Sundhage är det sista mästerskapet som svensk förbundskapten – och det är möjligt att hon tar med sig en skräll i sin målvaktsuppsättning.

För Stéphanie Öhrström blev aldrig någon superstjärna i Sverige, men tog 2011 chansen att flytta till Italien för spel i Verona. Hon utvecklade sitt spel med fötterna och kom med i landslaget 2014 – men gled snart ut igen.

”Känns inte som att man är i tankarna”

I lördags vann Öhström sin andra ligatitel i serie A, den här gången med Fiorentina. 2–0-segern innebar hennes fjortonde hållna nolla för säsongen. På läktaren satt Pia Sundhage, vilket fick Öhrström att hoppas på en återkomst i landslaget.

– Alla vill spela i landslaget, det är det största man kan göra, så det lockar. Men det känns inte som att man är i tankarna, sa målvakten under guldfirandet.

Men hon har fel. Sundhage var på plats delvis för att scouta det kommande EM-motståndet Italien, men nog har hon koll på den svenska målvakten också.

– Stéphanie har inte så mycekt att göra men en bra räddning blir det. Och hon satte igång spelet på ett skickligt sätt. Nu är hon italiensk mästare och presidenten för laget säger till mig att han är mycket stolt över henne, säger förbundskaptenen.

Är hon aktuell för en återkomst i landslaget?

– Ja.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Landslaget fotboll, damer

Pia Sundhage