Bajen: ”De har mördat oss tre gånger”

Foto: Bildbyrån

avPer Bohman

FOTBOLL

Ständigt utspelade av Östersund.

Nu kräver Jakob Michelsen ett trendbrott.

– Vi har varit oacceptabelt passiva mot Östersund. De har mördat oss tre matcher i rad, säger Hammarbys tränare.

I Sportbladets första intervju med Jakob Michelsen resonerade Hammarbys nya tränare kring sin fotbollsfilosofi. Han ville inte slå fast exakt hur Bajen skulle spela under 2017 – i stället pröva sig fram – men kunde däremot med emfas ryta till om hur det inte skulle se ut.

– Som Hammarby ställde upp borta mot Östersund (hösten 2016). ÖFK hade väl 83 procent av bollinnehavet? Hammarby var för passiva då, sa han.

”Oacceptabelt passiva”

Bajen har generellt sett haft svårt för ÖFK det senaste året. Resultatet är inte katastrofala – två förluster och en oavgjord – men det är själva uppträdandet under matcherna som Michelsen reagerat på.

– Vi har varit oacceptabelt passiva mot Östersund. Man kan absolut ligga lågt i försvarsspelet, men du måste vara smart då. Du får inte samtidigt vara passiv. För det är då du hamnar i problem. Men det jag minns mest från cupmatchen är den där disco-showen innan matchen...

”Måste våga vara aggressiva”

Hammarbys tränare menar att ÖFK är värda all respekt, men att de ändå inte får visa någon respekt.

– Vi har visat för mycket respekt mot Östersund. De har mördat oss tre matcher i rad. En gång i cupen i våras och två gånger förra året. De har krossat oss! Vi måste våga vara lika aggressiva som vi varit de första omgångarna av allsvenskan.

Varför har ni haft en sådan respekt för Östersund?

– För att de har gjort det bra, helt enkelt. Men matchen är förlorad på förhand om vi ger dem initiativet. Östersund är riktigt bra med bollen, särskilt om du ger dem bollen. Visst: de får ha bollen, men då måste vi vara i rätt positioner.

Hyllar Potter

Hur ser du på deras tränare Graham Potter?

– Tränare får generellt sett all skit när det går dåligt. Så då är det inte mer än rättvist att Graham Potter hyllas. Han har tagit laget från superettan till allsvenskan och cupguld med sitt sätt att spela fotboll på. Att han blev förra årets tränare i allsvenskan är helt rätt.

I går berättade Michelsen för Sportbladet om hur sjukdomsepidemierna som plågat Bajen är över. Bara stöttepelaren Björn Paulsen är tveksam till spel mot Östersund.

Missa inte: Inside Bajen med Marcus Leifby

Avsnitt 1: Ordern: ’Bäst fans i Norden – njut!’

Avsnitt 2: Bajentränaren: ”Han är lat men smart…”

ARTIKELN HANDLAR OM