Bergvall om Barcelona: ”Vet inte var jag ska spela”

Publicerad 2024-01-07

PAFOS. Jagad av Barcelona.

Men Djurgården vill ha rekordpengar.

– Klart att det är roligt att klubbar är intresserade. Jag vet inte var jag ska spela nästa säsong, säger 17-årige Lucas Bergvall.

Följ ämnen

Supertalangen Lucas Bergvall har varit omskriven och omtalad sedan mycket ung ålder. Men i december gick uppmärksamheten in på en ny nivå.

Vilket inte är så konstigt när spanska medier flitigt rapporterat om FC Barcelonas intresse för 17-åringen.

– Jag vet att det är stora spekulationer. Men jag försöker fokusera på landslaget och är glad över att vara här på januariturnén. Nu spelar jag i Djurgården.

Bosse Andersson, sportchef i Djurgården, har dessutom bekräftat för Fotbollskanalen att klubben för en dialog med katalanerna. Men att Djurgården vill ha långt över 100 miljoner kronor för talangen, vilket Barcelona inte ska vara berett att spendera.

– Det är kul att Djurgården vill ha mycket pengar. Men det får Djurgården och mina agenter ta hand om. Jag vet inte var jag ska spela nästa säsong.

Lucas Bergvall ryktas vara aktuell för storklubbar.

”Blir en bekräftelse”

Hur är det då att som ung kille försöka hålla sig kall när klubbar som Barcelona jagar dig?

– När det blir mycket spekulationer och man läser mycket så är det en bekräftelse på att man gjort något bra på planen. Absolut är det så. Men laget jag spelar för just nu, Djurgården, är där jag ger allt. Jag vill inte sväva iväg vilket kan vara lätt att göra när man får läsa mycket om sig själv.

Redo att flytta?

Är du redo att flytta utomlands?

– Det är en svår fråga att svara på Nu är jag här med landslaget. Det andra får jag ta när jag kommer hem. Djurgården är mitt lag just nu.

2023 gjorde han sitt första år i allsvenskan. Resultatet: 25 matcher (11 starter), två mål och en assist.

– För att vara min första säsong så är jag absolut nöjd med den. Jag kunde absolut ha varit bättre och hållit min höga nivå oftare, men eftersom det trots allt är min första allsvenska säsong så har det gått väldigt fort för mig.

Han medger att det är mycket att tänka på, men att han får bra stöd från sina föräldrar och agenter.

– Jag vet inte vart jag ska. Just nu fokuserar jag på Djurgården. Det kan bli så att jag blir kvar, det kan bli så att jag lämnar.