Skyddar Isak efter intensiva ryktena

AIK:s besked efter återkomsten

Foto: TT/Bildbyrån
Alexander Isak.
FOTBOLL

Alexander Isak är tillbaka i AIK efter landslagsuppdraget.

Då väljer klubben att skydda 17-åringen från uppmärksamheten efter de intensiva ryktena om en övergång till Real Madrid.

”AIK Fotboll har även tagit beslutet att inte ha Alexander tillgänglig för media under den närmaste tiden för att han ska kunna fokusera på sin träning. Vi återkommer när detta ändras, tack för din förståelse”, skriver AIK i ett mail till Sportbladet.

Alexander Isak ska enligt uppgifter till Madrid-baserade tidningen Marca resa till Madrid den kommande veckan för att skriva på ett femårskontrakt med Real Madrid. Enligt uppgifter till Sportbladet landar prislappen på 95 miljoner kronor.

Nu meddelar AIK att Isak inte kommer träna med det övriga laget på måndagen. Däremot bedyrar klubben att 17-åringen är kvar i landet.

”Mycket spekulationer”

”Då vi är väl medvetna om att det under helgen varit mycket spekulationer kring Alexander Isak så vill vi för din information meddela att han inte kommer att delta i dagens träning då han under dagen kommer att genomgå tester som resten av truppen gjorde vid uppstarten förra veckan”, skriver klubben i ett mail till Sportbladet.

Klubben låter också meddela att Alexander Isak inte kommer finnas tillgänglig för intervjuer den kommande tiden.

AIK Fotboll har även tagit beslutet att inte ha Alexander tillgänglig för media under den närmaste tiden för att han ska kunna fokusera på sin träning. Vi återkommer när detta ändras, tack för din förståelse.”