Lukaku om Zlatan-incidenten: ”En ögonöppnare”

”Han gick stenhårt på mig”

avOscar Rickstrand

Publicerad:

En särskild träningsincident med Zlatan Ibrahimovic lärde honom en läxa.

Nu berättar Romelu Lukaku om händelsen.

– Det var en ögonöppnare, säger Manchester United-anfallaren.

Under en intervju med frågor från fans ombes Romelu Lukaku berätta om det viktigaste han lärde sig under Zlatan Ibrahimovic tid i Manchester United.

Han minns en särskild situation på en träning.

– Eftersom vi båda var anfallare spelade vi aldrig i samma lag. Och vid ett tillfälle var det en 50/50-duell. Han gick stenhårt på mig, säger belgaren till Uniteds officiella hemsida.

”Han är redo att slåss”

En ögonöppnare, menar 25-åringen.

– Det var då jag förstod att den här killen vill tävla och han är redo att slåss för sin plats. Det var en ögonöppnare. Den här killen har kämpat för positionen han är i.

Foto: GETTY IMAGES
Romelu Lukaku och Zlatan Ibrahimovic.

Vilka lärdomar han drog?

– Jag lärde mig att bara fokusera, arbeta hårt och samtidigt njuta av det. Han är en kille som du kan ha mycket kul med och det var bra att ha hans personlighet i omklädningsrummet.

Öser beröm

Lukaku berättar också att svensken är en lärorik spelare att arbeta med.

– Allt jag lärde mig från Zlatan var jättebra, från historierna han berättade om tiden i Inter, Milan, Barcelona och även Ajax, till att vara på planen med honom och se hur tävlingsinriktad han är.

Manchester United är femma i Premier League. Lukaku har nyligen träffat formen och står noterad för sex mål i sina fyra senaste starter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM