Sarfo begär resning: ”Osäkerhet kring åldern”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Robert Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Kingsley Sarfo begär resning.

Detta efter att ett dokument om flickans ålder ska ha kommit fram, skriver UNT.

– Vi menar att det är sannolikt att om det här dokumentet skulle ha funnits med så hade det troligtvis dömts med en annan utgång, säger försvarsadvokaten Thomas Bodström.

Det var i juni förra året som Kingsley Sarfo dömdes till två års fängelse och utvisning för två fall av våldtäkt mot barn. Domen fastslogs av hovrätten och under hösten nekade Högsta domstolen prövningstillstånd.

Nu skriver UNT att den förre Sirius- och Malmö-mittfältaren begär resning. Anledningen är, enligt försvarsadvokaten, är att man hittat ett dokument från flickans afrikanska hemland där det står att hon är född 2001, vilket innebar att hon var 15 år och inte 14 när hon kom i kontakt med Sarfo.

”Hoppas bli frikänd”

– Då är det inte våldtäkt mot barn. Vi menar att det är sannolikt att om det här dokumentet skulle ha funnits med så hade det troligtvis dömts med en annan utgång. Då hade det varit en sådan osäkerhet kring åldern, säger Thomas Bodström till tidningen.

Bodström tror att Högsta domstolen kommer att ta upp resningsansökan.

– Vi hoppas att han ska bli frikänd, det är det viktigaste. Med tanke på de enorma konsekvenserna så det är viktigt att vi går till botten med det, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.