Hamrén varnad – dubbel mardröm

Hamréns Island förlorade mot Frankrike

Dubbel mardröm för Island.

Då tappade Erik Hamrén humöret.

Den svenske förbundskaptenen fick gult kort när hans Island förlorade mot Frankrike.

Erik Hamrén fick en usel start på sin sejour som isländsk förbundskapten, men på senare tid har det ordnat upp sig för svensken. Hans landslag hade tagit tre raka segrar hemma på ön och gett sig självt slagläge i EM-kvalgrupp H.

Men när Frankrike kom på besök bröts sviten.

Island stod upp bra i stora delar av matchen och med 65 minuter spelade och 0-0 på tavlan började hemmafansen hoppas på en sensationell poäng.

Då hände det som inte fick hända.

Hamrén varnad

Ari Skúlason missade ett försök till rensning i eget straffområde och råkade i stället sparka Barcelona-stjärnan Antoine Griezmann rakt på låret.

– Griezmann faller sent, men på reprisbilderna ser vi ju att det är en klar straff, säger experten Anders Andersson i C More.

Erik Hamrén var av en annan uppfattning. Han blev rasande på domaren, som då svarade med att springa ut till sidlinjen och varna den svenske förbundskaptenen.

Tufft läge

Frankriken vann med 1–0.

Som om inte det vore illa nog för Island lyckades även Turkiet besegra Albanien – efter att ha avgjort i den 91:a minuten.

Turkiet och Frankrike står just nu på 18 poäng. Island har 12.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.