Spelare i Varberg misshandlad – av motståndartränaren

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Under en träningsmatch mot ryska Neftehimik blev Varberg-spelaren Erik Zetterberg misshandlad av en motståndartränare. Vilket Hallands Nyheter var först att rapportera om.

– De (Neftehimik) höll att tappa en ledning, och då blev det problem, skriver tränaren Joakim Persson i ett sms till Sportbladet.

Under fredagen mötte Varberg ryska Neftehimik, som i dag spelar i den ryska tredjedivisionen.

Matchen kunde aldrig spelats färdig på grund av att slag utdelades mot mittfältaren Erik Zetterberg, rapporterar Hallands Nyheter.

Det hela började, enligt Hallands Nyheter, när Zetterberg reagerade efter en ful tackling. Kaos uppstod, vilket ledde till att det ryska lagets tränare började slå mittfältaren med knytnävsslag.

– Deras spelare hoppar in med båda fötterna på Erik Zetterberg. Erik reser sig upp och frågar vad han håller på med. Då sätter helvetet igång. Då kommer deras ledare in och man tror att de ska lugna ner spelarna. En börjar slå hejvilt, Zetterberg får tre, fyra knytnävsslag och det pågår i fyra minuter. Det var inget tryggt ställe att vara på, säger tränaren Joakim Persson.

”Håller vi oss borta från ryssarna”

Zetterberg säger till HN att han klarade sig utan fysiska skador och erkänner att det var en konstig situation som han har aldrig upplevt innan. Han säger att han fick ett par slag i ansiktet.

–  Jag känner en fet knuff i ryggen och sen ett slag från deras huvudtränare. Man kände att det var varmt och ömt när adrenalinet släppte, men det är lugnt.

”Lärorikt för alla svenska spelare”

Joakim Persson säger att de fick avbryta matchen efter det som har hänt.

- Nu håller vi oss borta från ryssarna. Vi får skratta åt eländet och gå vidare, säger han.

Funderar ni på att polisanmäla händelsen?

– Nej, inte riktigt. Neftehimik höll att tappa en ledning, och då blev det problem, skriver tränaren Joakim Persson i ett sms till Sportbladet.

Vad tycker du om allt som har hänt? 

– Det är lärorikt för alla svenska spelare. Det är tuffare att vara ett ok proffs, säger Persson.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM