Zlatans köp av Hammarby

Pontus Jansson: Zlatans uttalanden svider mest

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

MALMÖ. En förlust på planen med sitt Brentford.

En ännu värre vid sidan om, rakt in i Pontus Janssons MFF-hjärta.

– För mig har Zlatan varit en förebild sedan jag var liten. Nu har han tappat en stor del av det, säger mittbacken till Sportbladet.

Det vilar sällan några alltför stora sorger över Pontus Jansson när man pratar med honom. Onsdag den 27 november blev dock inte en dag som 28-åringen bär med sig som ett glatt minne.

– Det har varit en jävla skitdag, sammanfattar han.

När Sportbladet når Jansson har hans Brentford förlorat borta, 0–1 mot Blackburn, i den mycket svängiga engelska andradivisionen, Championship.

– Jag har gjort mina år här i England nu och vet hur tuffa de här matcherna är. Finns det inte full energi så blir det svårt. Vi gjorde en dålig förstahalvlek och var bättre med i andra. Vi hade en i stolpen och en i ribban och kunde ha fått med oss något mer. 

– Men inte en sån här dag ...

Trodde inte det han läste

Han, Malmö FF-supporter sedan han lärde sig att krypa, beskriver själv det han upplevde som en surrealistisk morgon:

– Jag vaknade och såg notisen om Hammarby och Zlatan och tänkte ”Vad f-n är detta?” Jag gick och la mig igen och när jag vaknade en timme senare undrade jag om jag verkligen hade sett rätt. Det var en speciell känsla. Zlatan ska inte vara där, i Hammarby. Det är fel.

Hur upprörd blev du?

– Jag är ju inte insatt eller vet alla fakta, men självklart är mitt Malmöhjärta väldigt besviket. Det är självklart, säger Jansson.

Senare på onsdagseftermiddagen la han ut en bild på Instagram på Markus Rosenberg med texten: ”En dag som denna förstår alla vilken människa detta är.”

– Den passade bra i dag. Nu är det Zlatan som gjort den här investeringen i Hammarby, men oavsett vilken spelare som haft en stark anknytning till Malmö som hade gjort så, så hade jag reagerat.

– För mig har Zlatan varit en förebild sedan jag var liten. Nu har han tappat en stor del av det med det här. Det är tråkigt. Zlatan var en av Malmös söner.

Vad ser du som största sveket i agerandet?

– Det är hans uttalanden som svider mest i mina öron och även i andras, tror jag. Att han ska göra Hammarby störst i Skandinavien och de sakerna.

Förstår om det bara är business

– Jag kan förstå om det är business, om han fått en del av lönen från Galaxy på det här sättet – men då kan han skita i att säga de andra sakerna. Framför allt när det bara är någon månad sedan statyn kom på plats i Malmö.

Borde Markus Rosenberg få en staty utanför Stadion?

– Det borde han ha fått före Zlatan. Det han har gjort för Malmö FF har ingen gjort tidigare och kommer ingen kunna göra igen, speciellt som den moderna fotbollen har utvecklat sig. Mackan är unik i MFF:s historia tillsammans med Bosse Larsson.

Vad ska Malmö stad göra med Zlatans staty?

– Jag har ingen aning. Jag har sett bilderna från kvällen. Det finns många olika grupperingar och det är tråkigt när det blir så här. Jag försvarar inte de värsta påhoppen. Samtidigt förstår jag att många är besvikna. Det svider väldigt mycket när en person som Zlatan med så stark anknytning till en stad och ett lag väljer något annat. Man behöver inte vara hjärnforskare för att förstå den frustrationen, säger Pontus Jansson.

PODD Zlatans imperium - vad vill han med sina investeringar?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Zlatans investering i Hammarby och hans roll på börsmarknaden.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Panel: ”Med Zlatan i laget blir Bajen ny guldfavorit”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatans köp av Hammarby

Allsvenskan i fotboll

Pontus Jansson

Markus Rosenberg

Malmö FF

Zlatan Ibrahimovic