PL-profiler smittade av coronaviruset

Arsenals tränare Mikel Arteta och Chelseas spelare Callum Hudson-Odoi har smittats av coronaviruset.

Hudson-Odoi skickar själv en videohälsning från sin isolering.

– Jag följer riktlinjerna, säger 19-åringen.

På torsdagskvällen meddelade Premier League-klubben Arsenal att lagets huvudtränare Mikel Arteta har testats positivt för corona.

”Personer i Arsenals organisation som nyligen varit i närheten av Mikel Arteta kommer nu att isoleras. Vi förväntar oss detta inkluderar ett märkbart antal personer a-lagstruppen och ledarstaben. Arsenals träningsanläggning stängs tillfälligt ner som försiktighetsåtgärd”, skriver klubben på sin hemsida.

”Känt mig hängig”

Arteta uttalar sig om händelsen.

– Jag tog testet efter att jag känt mig lite hängig. Det här är en stor besvikelse, jag kommer att vara tillbaka på jobbet så fort som jag får, säger han.

Under natten rapporterades sedan ytterligare fall av corona i ligan.

Callum Hudson-Odoi har insjuknat i viruset och hela Chelseas trupp sätts i karantän.

”Det inkluderar hela laget, alla ledare och även övrig personal”, skriver klubben som meddelar att 19-åriga Hudson-Odoi mår bra under omständigheterna.

“Han mår bra och ser fram emot att komma tillbaka till träning så snart som möjligt”, skriver klubben.

På Twitter skickar spelaren själv en videohälsning.

– Jag har haft viruset de senaste dagarna, vilket jag återhämtat mig från. Jag följer riktlinjerna och har isolerat mig. Jag hoppas vara tillbaka på planen snart, säger 19-åringen.

Callum Hudson-Odoi.
Callum Hudson-Odoi.

Både Arsenal och Chelsea skulle spela matcher i Premier League på lördag. Arsenal har redan meddelat att mötet med Brighton skjuts upp. Chelseas möte med Aston Villa lär gå samma väg till mötes.

– Våra tankar är med Mikel som är besviken men ändå på gott humör. Vi för en dialog med de som är relevanta för att hantera den här situationen på ett lämpligt sätt, säger Arsenals vd Vinai Venkatesham.

Premier League kommer under fredagen att hålla ett krismöte och besluta om ligaspelet kan fortsätta.

PODD Coronaviruset är en pandemi – vad händer nu?

I dagens avsnitt pratar vi om hur coronaviruset blivit en pandemi och hur länge det kan pågå. Gäst är Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Stryktipset på lördag: Se expertens bästa tips om skrällarna här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.