Klev fram efter Larssons show

Tankovic räddade Hammarby

avAndreas Käck, Per Bohman

Poängräddare – men också varnad för filmning.

Då brusade Muamer Tankovic upp mot domslutet.

– Jag var jättearg. Domaren har dålig spelförståelse där, säger Bajen-stjärnan.

Vidar Örn Kjartansson gav Hammarby en drömstart genom att distinkt dunka in 1-0 efter två minuters spel. Hammarby slog 32 raka passningar direkt efter avspark och gjorde mål innan (!) Norrköping hunnit röra bollen. Sen var det Jordan Larsson för hela slanten.

I den 16:e minuten spelade han fram Christoffer ”Totte” Nyman efter att dessförinnan ha bjudit på ett konstnummer vid kortlinjen som förde tankarna till Kurre Hamrins klassiska mål mot Västtyskland 1958.

– Det kändes skönt att få sätta en tunnel på Odilon, säger Larsson och ler.

”Han brinner”

I den 33:e satte fullbordade han vändningen till 2–1 med sitt sjunde mål för säsongen.

– Det var bara att sätta dit den. Formen är bra nu. Jag har nog aldrig varit i bättre form under hela min karriär. Som mest har jag gjort sju mål tidigare, men det har har jag redan nu. Allt handlar om självförtroende, säger Larsson.

Men Bajen kom tillbaka.

En annan formtoppad spelare, nämligen Muamer Tankovic, höll sig framme och kvitterade till 2–2 vilket är hans sjätte mål för säsongen.

”Varför får jag gult?!”

Samme Tankovic blev dessförinnan varnad för att, enligt domaren Bojan Pandzic, ha försökt filma till sig en straff. Filip Dagerstål drog undan benet men Hammarbys mittfältare föll ändå till marken.

Ett felaktigt gult kort, menar stjärnan själv, som var rejält förbannad. I tv-sändningen sa Tankovic ”att det bara ser ut som att han filmar” och i den mixade zonen utvecklade han resonemanget.

– Det var en filmning på det sättet att han inte nuddade mig. Men jag ställer mig upp direkt för att fortsätta spela. Man kan säga att det var en filmning, men det var inte meningen att filma. Det blir liksom som en reflex att ramla. Hans ben är ute, men han drar in det och då ramlar jag. Men jag ställer mig igen, säger Tankovic och fortsätter:

– Han saknar spelförståelse där, domaren. Det är tydligt att jag reser mig upp och vill fortsätta spela, men precis när jag reser mig upp så blåser han. Då blir jag förbannad.

Du såg arg ut!

– Jag var jättearg! Jag vill inte ha gula kort är inte den typen av spelare.

Thern: Det var filmning

Simon Thern tyckte inte det var något snack:

– Det var väl filmning. Från min vinkel kändes det solklart att han slängde sig.

24-åringen var ett av namnen som figurerade inför Janne Anderssons trupputtagning tidigare under måndagen, men ”Mujo” blev inte uttagen.

Matchen slutade 2–2.

Efteråt hade båda lagens tränare en bitterljuv inställning till den svängiga matchbilden.

– Det var en rejält svängig match. Det kunde verkligen slutat hur som helst. Då känns det i hjärtat..., säger Norrköpings Jens Gustafsson.

– Jag mår alltid dåligt oavsett. Både före, under och efter matchen. Men när vi tappar boll mot deras fart och inte har fullt fokus... då blir blir man mest förbannad och småsur, säger Hammarbys Stefan Billborn.

Laddar Matchöversikt