”Klart det hade varit intressant”

FCK-mittbacken öppnar för flytt till MFF

MALMÖ. MFF har tunt med mittbackar.

Enligt Sportbladets uppgifter intensifierar nu Malmö jakten på FCK:s Sotirios Papagiannopoulos.

– Klart att det hade varit intressant. Vi får se hur det blir, säger ”Sotte” till Sportbladet.

Oscar Lewicki har radat upp stormatcher som mittbacksvikarie i Malmö FF och det är bara formaliteter kvar innan Franz Brorsson är helt klar för en återkomst i MFF efter utlåningen till Esbjerg.

Men med Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen på skadelistan är det ändå tunt på mittbackspositionen i MFF, inte minst jämfört med de flesta andra platser i laget.

Dessutom kan det komma ett bud på nye försvarsstjärnan Anel Ahmedhodzic som inte MFF kan stå emot.

Har ryktats om en flytt tidigare

På onsdagen öppnades allsvenskans transferfönster och enligt Sportbladets uppgifter intensifierar nu MFF jakten på FC Köpenhamns svenske mittback Sotirios Papagiannopoulos.

Det skrevs i medier redan i våras om en flytt över Öresund för den förre Östersundspelaren och i slutet av juni rapporterade Expressen att MFF var fortsatt intresserat av ”Sotte”.

Enligt våra källor gör nu MFF ett nytt försök att köpa loss Papagiannopoulos, som har två år kvar på sitt kontrakt med FCK.

– Inga kommentarer på ”Sotte” alls, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson kortfattat.

Intresserad av en flytt

När Sportbladet frågar Papagiannopoulos själv om det hade varit intressant att spela i MFF säger han:

– Klart att det hade varit intressant. Vi får se hur det blir. Nu har jag fått spela på sistone och det har känts riktigt bra. Men man vet aldrig.

Men mittbacken, som inte har någon agent i dagsläget, har inte hört något själv.

– Jag vet att det var kontakt under förra transferfönstret. Nu har jag inte hört något. Men det har varit ganska mycket nu. Vi hade en viktig match i söndags när vi säkrade andraplatsen och sedan fick vi några dagar ledigt direkt.

Inte pratat framtid med FCK

FCK spelar åttondelsfinal i Europa League mot Istanbul BB (returen efter 0-1 borta i mars, innan coronautbrottet) på onsdag. Missar man avancemang är säsongen slut.

Har du hört något från (tränaren) Ståle Solbakken eller klubben om framtiden?

– Nej, först var det corona och sedan har vi haft det rätt jobbigt under slutspelet. Det har inte varit någon idé att prata om sånt. Det viktiga var att ta andraplatsen och sedan får vi se när det lugnar ner sig, säsongen tar slut och diskutera vad som händer, säger Papagiannopoulos.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.