Här avslöjar Danmark framtiden för EM 2021

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Inget meddelande än från Uefa.

Men nu har Danmarks fotbollförbund avslöjat (?) att damernas fotbolls-EM flyttas ett år.

Våra nordiska grannländers fotbollförbund har en tendens att läcka nyheter om stora beslut för framtida Europamästerskap. Norge bekräftade att sommarens EM för herrar flyttas till 2021, innan Uefas exekutiva kommitté godkänt förslaget. Och nu har Danmark på samma sätt avslöjat vad Uefa tagit för beslut angående fotbolls-EM för damer som skulle ha spelats sommaren 2021.

Danska landslaget
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Danska landslaget

Det danska förbundet skriver på sin hemsida att Uefa vid gårdagens möte med alla 55 medlemsnationer – där de också beslöt att skjuta upp bland annat Champions League-slutspelet och EM-kvalmatcher – bestämde att nästa EM för damer flyttas till 2022. Detta eftersom såväl herrarnas EM som OS i Tokyo har skjutits upp till 2021.

– Det här är bra för damfotbollen, de får bättre plats och mer uppmärksamhet sommaren 2022, säger danska fotbollförbundets klubbdirektör Jakob Jensen till förbundets hemsida.

”Danmark spekulerar”

Men enligt Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson är inget beslut ännu taget.

”Det finns ännu inget ExCo-beslut (Uefas exekutiva kommitté) i frågan och den var inte uppe i gårdagens ExCo-ärenden. Danmark spekulerar. Besked kommer när ärendet är färdigberett av Uefa-administrationen, där är vi inte riktigt ännu”, skriver Karl-Erik Nilsson i ett sms till Sportbladet.

Damernas kommande fotbolls-EM arrangeras av England, och i kvalgruppen till mästerskapet ligger Sverige delad etta i gruppen med Island där båda har tre segrar av lika många möjliga.

Publicerad:

LÄS VIDARE