Hammarby om avbrottsrisken: ”Vågar inte ens säga”

avMakoto Asahara

Kan ett hundratal rökspridande bengaler på Tele2 arena ge Hammarby en fördel i guldjakten?

– Jag vet inte, säger tränare Stefan Billborn.

– Vi på planen kommer försöka vinna matchen, det är det, säger mittfältaren Alexander Kacaniklic

Om Djurgården förlorar borta mot IFK Norrköping på lördag kan den allsvenska guldstriden avgöras på målskillnad.

Och den kan avgöras med ett lag som får möjligheten att spela på resultat – trots att matcherna startar samtidigt (klockan 13.00).

Detta då avbrott på grund av potentiella pyrotekniska pjäser inte är otänkbart.

– Det vi sagt är att vi startar andra halvlek samtidigt på alla arenor. Sedan kan de brännas saker i andra halvlek, men det kan inte vi ta hänsyn till. Det hade varit konstigt att stanna en match för att det händer något på en annan arena, säger Per Eliasson, chef över matchdelegaterna på Svenska Fotbollförbundet till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN

”Jag vågar inte ens säga”

Och med tanke på att den öppna arkitekturen på Behrn arena, där Örebro och Malmö FF ställs mot varandra, är ganska förskonande från kraftig rökbildning och siktbekymmer så känns Hammarby, om det bränns pyroteknik på läktarna efter pausvilan, som den mest sannolika kandidaten till att få avsluta sin match något senare än övriga guldaspiranter.

Hade du haft något emot om er match blev lite förskjuten?

– Jag vet inte. Det är så svårt. Lika väl som det kan bli en fördel kan det också bli en enorm press. Jag tror det är så individuellt baserat och så är det ju i alla fall elva spelare som ska tas hänsyn till. Jag vågar inte ens säga alltså om det är bra eller det är dåligt, säger Hammarbytränaren Stefan Billborn när han får frågan.

”Inget vi tänker på”

Han har i alla fall tänkt på att det nyss nämnda scenariot kan inträffa.

– Det klart man gjort. Men det landar i att vi går ut för att vinna matchen mot Häcken. Vi har en matchplan för att vinna matchen. Inte för att försöka köra kamikaze och vinna med fem, säger Billborn.

Alexander Kacaniklic är också medveten om att risken (eller chansen beroende på hur man ser det) är stor att pyroteknik förskjuter deras säsongsavslutande match.

– Sådant kan hända. Det har säkert fler personer i tankarna. Men jag vet inte. Vi på planen kommer försöka vinna matchen, det är det. Om det blir fördröjt eller inte fördröjt är inget vi tänker på, säger mittfältaren.

ARTIKELN HANDLAR OM