Blåvittspelaren om beskedet: ”Krökade sönder”

Patrik Karlsson Lagemyr.
Patrik Karlsson Lagemyr.

Patrik Karlsson Lagemyr är på väg tillbaka efter ännu en svår skada.

Smällen på knät tog hårt både fysiskt och mentalt.

– Jag krökade sönder, säger han i en intervju med GP.

Patrik Karlsson Lagemyr, 23, hade sin livs fotbollsvår 2019 och var en av de starkt bidragande faktorerna till IFK Göteborgs rivstart på allsvenskan.

Men mot Östersund var olyckan framme, en duell med Isak Ssewankambo slutade i en allvarlig korsbandsskada. En i raden av många skador för ”Paka” sedan hans allsvenska debut. Enligt GP, som träffat Karlsson Lagemyr, har han missat 61 allsvenska matcher sedan 2016.

”Satt och grät”

Beskedet om skadans omfattning kom som en chock, berättar han.

– Jag kommer ihåg Poya, han sa bara en sak: ”Korsbandet är av”. Jag kollade på ”Calle” (Carl Persson fysioterapeut) och bara: ”Seriöst?”. Det var inte många ord som kom ut där, från någon av oss. Vi satt på bänken och grät. Det var bara ... tomt, säger han.

Frustrationen behövde hanteras och för den tekniske mittfältaren blev lösningen ett hårt festande innan rehabiliteringen tog vid.

– Jag krökade sönder. Det var faktiskt det jag gjorde. Vad skulle jag göra liksom? Bara sitta hemma och må skit? Det blev ut på stan med några kompisar som hade kommit till Göteborg. Jag hängde på dem och försökte göra det bästa av situationen.

”Bara viker sig igen”

Nu är han snart redo för full träning igen. Han säger att han litar på sitt knä.

– Ja, det gör jag. Det sjukaste är att den enda gången som jag inte litar på det är när jag ska gå och lägga mig. När jag drömmer och börjar tänka. Då får jag upp bilder med knäet, det bara viker sig igen. Jag vet inte vad man ska göra åt det, det sitter i bakhuvudet. Men det är tydligen ganska normalt, säger alla. Och hellre det än att man känner något när man är ute på planen, säger Patrik Karlsson Lagemyr till GP.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.