Allsvenskan i fotboll

Klart: Mittbacken till AIK

Av: 

Gustaf Ränkeskog

Emil Eiman Roslund

FOTBOLL

AIK dubbelvärvar.

Anfallaren Bojan Radulovic Samuokovic och mittbacken Sotirios Papagiannopoulos är klara för AIK.

– AIK är mitt lag och Solna är mitt hem, säger Papagiannopoulos.

AIK fortsätter att gå tungt i allsvenskan. Senast blev det ”bara” 1–1 borta mot Falkenberg. Nu agerar klubben och plockar in Sotirios Papagiannopoulos – senast i FC Köpenhamn – som därmed återvänder till svensk fotboll.

– När jag fick information om att AIK var intresserade så kände jag att det är läge. Jag vill hjälpa klubben i den situationen som man nu befinner sig i och vara med på resan framåt. AIK är mitt lag och Solna är mitt hem, säger mittbacken till klubbens sajt.

”Kommer medföra lugn”

29-årige Papagiannopoulos, som också ska ha jagats av såväl Malmö som Djurgården, är född i Solna och fostrades dessutom i AIK:s akademi.

Sportchef Henrik Jurelius om nytillskottet:

– Det känns jättebra att få in en spelare av “Sottes” dignitet i truppen. Han är en spelskicklig, defensiv spelare som är mycket bra i duellspelet samt brytsäker och följsam, men han har även offensiva kvaliteter. Han är en mittback som i och med sin rutin och sina ledaregenskaper kommer att medföra ett lugn omkring sig på planen, säger Jurelius.

Kontraktet med AIK är skrivet över säsongen 2023 och Sotirios Papagiannopoulos kan vara spelklar redan till helgens match mot Helsingborg.

Två värvningar

Lika långt kontrakt har AIK:s andra värvning för dagen skrivit på. Några timmar efter att Papagiannopoulos hade presenterats, blev Bojan Radulovic Samuokovic klar för AIK. 20-årige serben har tidigare spelat för såväl Brightons som Aláves reservlag.

– Jag är glad och stolt över att få representera AIK. Jag, precis som klubben, har höga ambitioner och just nu är vi i en situation där vi alla måste göra vårt yttersta för att börja vinna matcher igen, säger han till klubbens hemsida.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Synar AIK: Här bör de förstärka i sommar

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK Fotboll

Fotboll