IFK Lidingö avgjorde mot Österåker efter paus

Av: Sportbladets textrobot

Publicerad:
Uppdaterad:

Första halvlek blev mållös, men i andra halvlek var det bortalaget IFK Lidingö som avgjorde matchen mot Österåker. Lördagens match i division 2 norra Svealand slutade 0–3.

– Det var länge en jämn match som kunde ha gått hur som helst. Efter Lidingös straffmål tidigt i andra halvlek gick luften ur lite. Vi gjorde en uppryckning men när vi inte fick in bollen så blottade vi oss bakåt och Lidingö kunde gå ifrån målmässigt, kommenterade Österåkers sportchef Daniel Kjernholm efter matchen.

IFK Lidingös tränare Magnus Pålsson tyckte till om matchen:

– Vi spelade ganska bra och kom förbi Österåker på kanterna. I första halvlek hade vi en del riktigt bra målchanser och borde gjort mål. Österåker skapade mest via fasta, där laget var bra. Vi gör tre mål, första på straff och våra andra två är bra anfallsspel där vi spelar oss förbi Österåker och gör mål. Det var ganska jämnt till en början och jobbigt i värmen. Sedan när vi gjorde 1-0 så kändes det som det blev lite öppnare och vi kom till många farliga chanser och kunde avgöra matchen.

Segern säkrades av IFK Lidingös målskyttar, Kevin Ali, Christopher Redenstrand och Jesper Stokki.

Det här betyder att Österåker nu ligger på åttonde plats i tabellen, och IFK Lidingö är på sjunde plats tabellen.

I nästa match, lördag 22 augusti, har Österåker Stocksund borta på Danderyds Gymnasium 14.30, medan IFK Lidingö spelar hemma mot FC Stockholm Internazionale 16.30.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.