Sänktes av två straffar i slutminuterna

Av: Emil Eiman Roslund, Linn Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:
Sirius två straffmål vände på allt mot Hammarby.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Sirius två straffmål vände på allt mot Hammarby.

FOTBOLL

Ledning i 83:e minuten.

Då drog Hammarby på sig en utvisning och två straffar.

Och sänktes av Sirius.

– Vi bara slutar, vi lägger av. Vi tror att matchen är färdig efter 45, säger Abdul Khalili.

Det blev osannolika slutminuter på Studenternas. Hammarby hade tack vare Paulinho haft en ledning sedan i slutet av första halvlek. Men sedan föll Sirius-spelare två gånger om i straffområdet – och Uppsalalaget vände från elvameterspunkten och vann med 3–1.

– Det är inte så att de spelar någon extrem wow-fotboll så vi var tvungna att att bli tillbakalutade, utan vi bjöd in dem i matchen. De fick två straffmål, det är frustrerande, säger Muamer Tankovic.

Även lagkamraten Abdul Khalili var förtvivlad efter förlusten.

– Vi lämnar över ansvar, alla tror att den andra ska lösa det i stället för att att ta eget ansvar. Det är inte så att de gör något speciellt som trycker ner oss, vi backar hem automatiskt och bara lämnar över ansvaret till dem och de får göra sin grej, säger Abdul Khalili.

– Jag är besviken, det är surt. Vi hade tre poäng och vi bara ger dem till Sirius. Det funkar inte om man ska vara med i toppen. Vi visar att vi kan spela bra fotboll i första halvlek. Jag vet inte vad som händer i andra halvlek. Vi bara slutar, vi lägger av. Vi tror att matchen är färdig efter 45.

Delad skytteligaledning

Den första straffen som Hammarby orsakade kom i 84:e minuten. Mohammed Saeid drogs ordentligt i tröjan av Dennis Widgren när han hade fritt skottläge. Widgren utvisad, och Saeid blev sedan kvitteringsmålskytt när han säkert satte 1–1 med vänstern. Hans femte mål för säsongen, och hans femte straffmål för säsongen.

Och sedan, i den 89:e minuten, stoppade Tim Söderström Sirius-mittfältaren Elias Andersson, som drogs ner i konstgräset. Och domare Kaspar Sjöberg pekade mot straffpunkten på nytt. Inte Saeid denna gång – i stället var det succéspelaren Stefano Vecchia som fullbordade den sena vändningen. 2–1 – och 25-åringen har gjort mål i sex raka allsvenska matcher, och är nu uppe i nio mål totalt och delad skytteligaledning.

– Vi kände väl att det kan vara bra att byta, Henke (Rydström, tränare) sade att han tyckte att jag skulle ta den. Och det är väl bra att byta så det blir jobbigt för målvakten, säger Stefano Vecchia.

Tredje raka

På tilläggstid fastställde Elias Andersson slutresultatet 3–1 till Sirius efter kontring, där Hammarby-målvakten David Ousted inte hann tillbaka från den offensiva hörnan.

– Det kändes som om vi behövde öppna upp dem lite grann, och fick sedan fast dem lite högre upp i banan. Sedan är det små marginaler, det är två straffar och de får ett rött kort. Det är klart, det kunde gå åt vilket håll som helst, säger Vecchia.

För mycket respekt för Hammarby i första halvlek?

– Vet inte om vi hade för mycket respekt, det kändes bara som om vi inte fick igång vårt spel. Det kanske var att vi inte riktigt var med på tårna från början.

Tröttnat på att ni kallas för skrällag?

– Haha, nej. Alla får prata hur de vill, det spelar ingen roll för mig. Jag tycker att vi är bra, vi har vunnit en del matcher och ligger väl ganska högt upp i alla fall, säger Vecchia vars kontrakt med Sirius går ut i december.

Transferfönstret stänger 25 augusti – blir du kvar i Sirius?

– Det kan jag inte svara på. Det blir jag säkert, jag spelar i Sirius nu.

Segern var Sirius tredje i rad i allsvenskan, förlusten var Hammarbys första på sju omgångar.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.