Förre Arsenal-spelaren: ”Värva inte David Luiz”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

avFrida Fagerlund

LONDON. En missnöjd David Luiz, rädsla i Crystal Palace och en ny klubb för Martin Olsson.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

David Luiz är inte nöjd, trots att han så sent som förra veckan pratade hejvilt om Chelseas DNA. Daily Mirror spekulerar i om det inte är så att brasilianaren har tappat förtroendet för tränaren Frank Lampard. Daily Mail är mer inne på att det han helt enkelt är rädd för att inte vara tilltänkt förstaval på mittbackssidan. Samtidigt så välkomnar Luiz en återförening med gamle tränaren Unai Emery. Fortsättning följer.

Paulo Dybalas flytt till Tottenham ska inte vara avblåst riktigt än – men bildrättigheter kan ställa till det. Det är det Malta-baserade företaget Star Image Company som äger dessa, vilket innebär ytterligare en ”mångmiljonavgift” enligt Independent. Återstår att se om Spurs går med på detta.

Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
David Luiz

DAGENS RÅD

Kommer från Martin Keown i Daily Mail. ”En för stor risk” anser den förre spelaren i sin kolumn i tidningen. ”Ja, Arsenal vill ha en mittback men är Luiz svaret på deras bön? Nej, jag tror inte det. Hans spelsätt skulle exponera Arsenals backlinje för mycket”. Dessutom tappar Luiz markering alldeles för ofta, menar Keown. Plus att han har visat sig vara en bråkstake i tidigare skeden.

DAGENS SILLY

Är Arsenal på väg att bli det här transferfönstrets stora vinnare? Dels har ryktena kring David Luiz blivit allt starkare och dessutom ska Kieran Tierney fortfarande vara nära en övergång från Celtic.

Annars är det förstås främst i Tottenham och Manchester United som saker och ting kommer hända under Deadline Day. Spurs planerar att hosta upp 80 miljoner pund för duon Giovani Lo Celso (Real Betis) och Ryan Sessegnon (Fulham). Bruna Fernandes ska fortfarande vara med i leken.

För United gäller det först och främst att bli av Romelu Lukaku som kommer allt närmare en flytt till Inter.

DAGENS REBELL

Nej, det är inte Romelu Lukaku den här gången utan Wilfried Zaha. Efter att ha lämnat in sin transferbegäran fruktar nu Crystal Palace att anfallaren inte ska dyka upp på torsdagens träning. 26-åringen, som känner frustration gentemot klubbens ledning, har främst ryktats till Everton, men ska även vara öppen för bud utomlands.

DAGENS SVENSK

Det händer fler svenskgrejer i de lägre divisionerna! Under onsdagen blev Saman Ghoddos i princip klar för Brentford och nu hävdar Daily Mail att Sunderland är på jakt efter en svensk vänsterback. Det handlar givetvis om Martin Olsson som i så fall går på fri transfer till klubben. Olsson, som har haft problem med skador de senaste åren, tvingades lämna Swansea.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Saman Ghoddos

DAGENS MISS

Det råder ilska i Southampton. Anledningen är att supportrarna än så länge inte har kunnat köpa säsongens nya tröja – och möjligheten finns att den inte dyker upp förrän i slutet av månaden. Förseningen ska bero på den nya tröjsponsorn, kinesiska LD Sports, vars logga måste tryckas på plaggen innan de får säljas. Nu oroas klubben över minskad försäljning totalt sett.

ARTIKELN HANDLAR OM