”Finns det någon rörmokare här…?”

Parodiska scenerna i MFF:s kvalmatch

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

BALLYMENA. Enkelt vidare med totalt 11–0.

Men MFF lär inte glömma Ballymena i första taget.

– Det är sådana här matcher man kommer ihåg, säger Behrang Safari.

Alla visste att det här dubbelmötet var avgjort.

Malmös 7-0-ledning skulle förstås inte gå att hämta ikapp.

Men det hopplösa läget hindrade inte Ballymenas spelare från att försöka – och det hindrade sannerligen inte publiken från att leva sig in i varje situation (och domslut).

Tyvärr för hemmafansen spelade det mindre roll att de skrek sig hesa när deras favoritlag skapade minsta tillstymmelse till anfall, att de buade ut Behrang Safari i halvtid och att tränaren David Jeffrey satte konstant press på domaren.

Malmö var för bra.

MFF:s målvakt duschad

Inte ens det faktum att vattenspridaren (!) sattes i gång mitt under andra halvlek och bjöd MFF-keepern Dusan Melicharek på en ofrivillig dusch hjälpte Nordirländarna.

Men det orsakade i alla fall ett gott skratt. Särskilt när speakern tog ton i högtalarsystemet och frågande: ”Is there a plumber in the house?” (”har vi någon rörmokare här?”).

– Haha! Ja, jag blev lite blöt, men det var värre för kameramannen bakom mig. Han blev riktigt förbannad, säger Melicharek om incidenten.

Safari med drömmål

MFF gjorde processen kort.

I den 27:e minuten bombade Behrang Safari upp 1-0 i krysset.

– Det var nog ett av mina snyggaste mål i karriären.

Men kanske inte det viktigaste...?

– Va?! Varför inte? Alla mål är väl viktiga, säger Safari med glimten i ögat.

Det blev till slut 4–0 till MFF.

I den 52:a chippade Guillermo Molins in 2-0, i den 68:e satte Erdal Rakip 3–0 och i den 79:e rullade Romain Gall in 4–0 (slutresultatet) från straffpunkten.

– Klart att det var en speciell match att spela när man kom hit med 7-0. Men en storklubb som Malmö FF måste ha bra klass rakt igenom. Framförallt se till att vinna matcherna och det gjorde vi, säger Behrang Safari.

Det blev en del heta dueller från deras sida på slutet?

– Ja, de var lite gnälliga i slutet. Då är det viktigt för oss att inte tappa huvudet, för det är så jävla onödigt och jag tycker vi skötte oss bra.

– Men det är sådana här matcher man kommer ihåg. Det är lite speciellt, men det är okej. Det kommer sådana här matcher i karriären också och då måste man ställa om och göra det bra, säger Safari.

MFF ställs mot slovenska NK Domzale i andra kvalomgången.

Foto: Viaplay
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE