”I en perfekt värld hade vi hållit käft”

Jeppe Andersen om Bajens tunga start

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Gnälliga Bajen?

Mja, till och med Jeppe Andersen kan känna att det har blivit lite väl mycket fokus på domarna.

– I en perfekt värld hade vi alla hållit käft, men det är inte så lätt, säger den danske mittfältaren.

Han orsakade själv ett av de två röda korten Hammarby tilldelats i de senaste tre matcherna. På samma period har laget också fått fyra (!) straffar emot sig.

– Då är det klart att det blir mycket fokus på domarna, säger Andersen.

Är känslan att ni har haft domarna emot er?

– Jag tror inte att någon domare går in till en match och medvetet försöker hjälpa det andra laget. Men ja, vi kan känna att i vissa situationer så har vi haft lite otur med domsluten.

Samtidigt skapade ni bara ett avslut på mål mot Mjällby…

– Ja, men precis som mot Göteborg fick vi ett direktrött som förändrade matchbilden helt. Men visst, vi ska inte säga att vi har hamnat i den här situationen enbart på grund av domarna. Det handlar lika mycket om att vi själva inte kommit upp i nivå.

”Kan mycket bättre”

Med ”den här situationen” menar Jeppe Andersen en blygsamt tolfteplacering i den allsvenska tabellen med fyra inspelade poäng på fyra matcher, samt uttåg ur svenska cupen.

– Det är för dåligt. Vi vet att vi kan mycket bättre, säger mittfältaren.

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Hur är stämningen på träningarna just nu?

– Den är ändå bra. Vi har fått en tuff start, men jag känner ändå att folk är glada och håller ett hyfsat högt humör. Det är inte tal om någon krisstämning. Vi fick en tuff start även i fjol och då slutade det ändå ganska bra… Vi har fortfarande en stor tro på kvalitén i laget.

Hur recenserar du din egen insats så här långt?

– Jag är inte nöjd med vad jag presterat hittills. Jag har jobbat och krigat på så gott jag kunnat och det är lite så man får göra när spelet inte klaffar. Men jag vet att jag kan mycket bättre och jag tror många spelare känner samma sak. Sedan känns det extra surt för egen del att jag fick det där röda kortet mot Göteborg, det känns som att det var mitt fel att vi förlorade den matchen.

Trött på stämpeln

Varberg hemma är vad som väntar härnäst för Bajen.

– Bara vi får till en bra prestation och tar tre poäng så tror jag att det kommer lossna, säger Jeppe Andersen.

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Han är redan trött på att ”sköna Bajen” numera blivit omskrivna som ”gnälliga Bajen”.

– För jag tycker egentligen inte att vi har varit gnälliga, men vi har fått några konstiga domslut emot oss och då är det klart man blir lite arg och … ja, kanske lite gnällig. Men jag tror att alla andra lag hade reagerat likadant.

– Så här: Om man känner att domsluten går emot en så kommer man ju inte bara stå där och göra ”tumme upp”, utan då är det klart att det kommer en reaktion. Ibland kanske det ser lite gnälligt ut, men man måste också komma ihåg att det är många matcher på kort tid, att folk är trötta och nog blir lite extra tjuriga.

Men är det inte att rikta fokus på fel saker? Domarinsatserna är ju ändå inget ni kan påverka?

– Så klart, i en perfekt värld hade vi alla hållit käft, men det är inte så lätt. Alla som någon gång spelat fotboll förstår nog att man reagerar när saker och ting går emot.

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE