”Dags att starta ett nytt kapitel…”

Lustig bekräftar – tar farväl av klubben

Publicerad 2019-06-19

Mikael Lustig, 32, lämnar Celtic.

Det bekräftar han i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Det är dags för mig och min familj att gå vidare”, skriver han.

Beskedet kommer inte direkt överraskande.

Så sent som förra veckan berättade 32-åringen att han med största sannolikhet lämnar klubben han tillhört i 7,5 år – och att han gör det i besvikelse.

– De sista veckorna har varit tuffa. Inte på planen utan på sidan. Jag är extremt stolt över hur jag hanterat situationen. Mina närmaste och spelare och ledare vet vad som har hänt, sa Lustig.

Tar farväl

Nu bekräftar han alltså att han gjort sitt i Celtic.

”Jag hade ingen aning om hur mycket den här klubben och allting med den skulle komma att betyda för mig när jag skrev på för 7,5 år sedan. Det är dags för mig och min familj att gå vidare, starta ett nytt kapitel i livet”, skriver han på Instagram.

”Räcker inte”

Lustig poängterar även där att avskedet inte blev som han hade önskat.

”Att skriva ett inlägg på Instagram räcker inte för att förklara mina känslor och tankar om situationen. Jag hade önskat att jag fått chansen till ett riktigt farväl. Jag vill bara säga tack till alla jag fått äran att träffa och jobba med i Celtic, alla tränare och ledare. Minnena kommer leva med mig för alltid. Tack till alla som fick Glasgow att kännas som hemma för mig och min familj i så många år. Jag kommer aldrig glömma ert stöd”, skriver Mikael Lustig.

Enligt uppgift blir belgiska Gent nästa klubbadress.

Följ ämnen i artikeln