Zlatan kan få ny roll: ”Lett en revolution”

Foto: TT

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 36, närmar sig en comeback i Manchester United.

Nu kan svensken få en ny roll i laget.

”Har har lett en revolution bland anfallarna”, skriver Manchester Evening News.

Zlatan Ibrahimovic, 36, närmar sig en comeback efter knäskadan han ådrog sig i april. Anfallsstjärnan är tillbaka i träning med Manchester United och fångades bland annat på film på klubbens träningsanläggning i helgen.

Enligt brittiska The Sun tränar svensken för fullt och kan vara på väg mot en comeback redan efter landslagsuppehållet, även om han själv är fortsatt kryptisk.

– Jag är redo när jag är redo. Det är inte knäet jag spelar med, utan huvudet. Knäet behöver bara följa huvudet. Jag är inte alls orolig, sa ”Ibra” i samband med att han delade ut SM-pokalen till Malmö FF i helgen.

”Skulle krypa in i sitt skal”

Samtidigt har det rapporterats om att svenskens comeback i United kan förstöra för Romelu Lukaku.

– Om Zlatan är tillbaka betyder det att Lukaku inte längre är omöjlig att ersätta. Det blir intressant när fansen vädjar efter Ibrahimovic vilket skulle sätta press på Mourinho och då skulle Lukaku krypa in i sitt skal igen, sa Sky Sports-experten Paul Merson.

Nu kan ”Ibra” få en ny roll i United.

Enligt Manchester Evening News handlar det om en roll som rimmar med hans tröjnummer.

Kan spela bakom Lukaku

Tidningen skriver att ”Ibrahimovic kan hjälpa Lukaku som en nummer 10”, och menar att ”Ibra” antingen kan bilda anfallspar med Lukaku i en 3-5-2-uppställning, men även att han kan spela ett steg bakom belgaren, då i 4-2-3-1.

Evening News pekar på ”Ibras” förmåga att kombinera rollen som ”targetplayer” med att han gärna hämtar boll längre ner i banan.

”Svensken har lett en 9 1/2-revolution – som anfallare som är bekväma med att spela i området mellan nummer 10- och 9-positionerna”, skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM